Slatina: Slătinenii cu găleata la cumpărături în piaţa volantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Slătinenii cu găleata la cumpărături în piaţa volantă
Slatina: Slătinenii cu găleata la cumpărături în piaţa volantă

Cu găleţi şi plase în mână slătinenii merg în fiecare joi la piaţă la Fântâna Speranţei. Oamenii s-au împrietenit deja cu comercianţii şi iubesc produsele lor.

De o lună şi jumătate slătinenii s-au obişnuit să îşi facă piaţa de la Fântâna Speranţei de din Slatina. Chiar dacă în pieţe comercinaţii scad preţurile atunci când se apropie ziua pieţei volante, producătorii din centru au deja clienţi fideli care vin şi îşi fac aprovizionarea.
„Avem văzut cum comercinaţii de piaţă scad preţurile cu o zi, două înainte de a veni noi aici tocmai ca să ne alunge clienţii, să creadă oamenii că preţurile sunt mai mici decât în piaţă şi că nu e nicio afacere să cumpere de aici. Noi avem însă clienţi fideli care preferă marfa de calitate”, Florin Ciobanu, vicepreşedintele Agrostar.
Pieţarii se apără şi spun că preţurile la legume scad în cursul săptămânii şi cresc în weekend. „Astea sunt prostii de ale lor. Cum să ne încurce ei pe noi când stau o zi acolo. Piaţa e mai ieftină pe săptămână şi mai scumpă în weekend”, a spis un comerciant din piaţa Zahana.

„Dacă laşi la preţ, îţi merge bine şi oamenii te îndrăgesc"

Încă de când îşi aşează tarabele în faţa fântânii, comercinaţii sunt asaltaţi de cumpărători. Vin cu plase şi găleţi să îşi facă aprovizionarea pentru toată săptămâna. „Am venit, credeaţi că nu vin? Sper că nu m-aţi uitat şi mi-aţi adus şi zăr aşa cum mi-aţi promis”, a spus o femeie care venise cu o găletuşă ca să ia brânză. „Pentru doamna avem şi brânză şi zăr”, a spus Ilie Năstase, din Valea Mare, care vinde în piaţa volantă brânză de oaie şi pastramă. „Dacă laşi la preţ, îţi merge bine şi oamenii te îndrăgesc şi vin şi cumpără. Dau cu 11 lei kilogarmul de brânză proaspătă şi cu 13 lei pe cel de brânză veche. Am clienţi care vin în fiecare joi”, a spus comerciantul.

Aflaţi din Adevărul de Seară ce părere au slătinenii despre piaţa produse.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite