Slătinenii, buluc la plata birurilor locale de frica somaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De frica amenzilor şi a somaţiilor, slătinenii s-au înghesuit în acest an să-şi plătească dările locale
De frica amenzilor şi a somaţiilor, slătinenii s-au înghesuit în acest an să-şi plătească dările locale

Diriguitorii municipiului Slatina au apăsat pedala de acceleraţie în privinţa încasărilor la bugetul local în acest an. Măsura se pare că a dat roadele aşteptate, volumul încasărilor la visteria locală depăşind deja, cu nici o lună înaintea “expirării” anului curent, suma preconizată a fi încasată la buget.

Anul 2011 se dovedeşte a fi unul dintre anii bogaţi ai Primăriei Slatina, în sensul că volumul cheltuielilor nu a trecut de cuantumul preconizat, iar nivelul veniturilor la teşchereaua locală a fost deja depăşit faţă de cifrele estimate. Astfel, potrivit informaţiilor făcute publice de primarul Darius Vâlcov într-o conferinţă de presă, administraţia locală se încadrează, cel puţin până acum, în sumele stabilite a fi consumate în acest an, cu cele 100 milioane de lei cheltuite faţă de cele 120 milioane cât se aşteptau oficialii să utilizeze.
În ce priveşte veniturile aduse la bugetul local până la începutul acestei luni de pe urma impozitelor şi taxelor, cuantumul acestora se ridică la 97 milioane de lei, faţă de cele 94 milioane estimate a fi adunate pe parcursul întregului an. Banii au fost adunaţi însă cu greu şi nu s-a făcut rabat de la nimic. Astfel, inspectorii Direcţiei Economice Slatina din cadrul primăriei au aplicat 1.195 de sancţiuni contravenţionale şi au formulat 41.149 de decizii de impunere, au fost puse 237 de sechestre asiguratorii şi s-au făcut popriri pe 5.121 de conturi. În plus, 13.336 de slătineni s-au trezit cu somaţii şi titluri executorii aferente unor obligaţii fiscale către bugetul local pe care au omis să le plătească ori nu au avut cu ce le achita la momentul iniţial al înştiinţării. Nu în ultimul rând, au fost dispuse 23 de inspecţii fiscale la diverse firme de pe raza municipiului care nu şi-au achitat contribuţiile financiare locale în termenul legal.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite