FOTOGALERIE  Slătinenii, blestemaţi şi în acest an: nu vor avea nici plajă, nici piscină, nici ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiului Slatina va trebui ca, în acest an, să găsească noi modalităţi de a-şi satisface dorinţa de a face plajă sau de a înota. Acest lucru este cauzat de faptul că primăria nu va mai deschide Plaja de lângă râul Olt, unde se afla şi o piscină, deoarece zona va fi scoasă la licitaţie pentru amenajarea unui club nautic. O veste bună se arată, totuşi, la orizont: în acest an sunt preconizate a începe lucrări

Dacă, până anul trecut inclusiv, slătinenii se puteau răcori în zilele zăpuşitoare de vară la Plaja Olt aflată la intrarea în oraş dinspre Craiova, în această vară nu se va mai întâmpla la fel. Diriguitorii municipalităţii au decis să nu mai concesioneze obiectivul menţionat deoarece întreaga zonă urmează a fi scoasă la licitaţie în cadrul unui amplu proiect de reamenajare şi transformare într-un club nautic la standarde europene.
“În acest vor începe procedurile legate de licitarea zonei unde se află plaja Olt şi piscina aferentă pe care le ofeream slătinenilor până anul trecut. Este vorba despre un proiect pe fonduri europene în valoare de 34,7 milioane de lei, din care noi vom contribui cu 19 milioane lei, proiect ce vizează amenajarea unui club nautic”, a afirmat Ana Anghel, viceprimar al Slatinei.
Investiţia ce urmează a fi realizată pe locul unde se află cum plaja şi piscina cu pricina are în vedere reabilitarea şi extinderea zonei până la finele anului viitor. Mai exact, aici va fi amenajat un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele, iar vechea piscină va fi înlocuită cu una dotată cu sistem de reciclare şi clorinare a apei, duşuri solare, vestiare noi, grupuri sanitare. În plus, se vor construi anexe noi ce vor cuprinde terenuri de sport, respectiv: teren de minigolf, teren pentru tir cu arcul, zonă pentru escaladare, pistă asfaltată pentru biciclete şi o suprafaţă pentru rolleri.

Ştrandul “Progresul”, start la toamnă

Slătinenii primesc însă o veste îmbucurătoare de la autorităţi. Astfel, în acest an – din toamnă, mai exact – vor demara lucrările de modernizare a bazei sportive „Dimitrie Dobrescu” din cartierul Progresul, odinioară cel mai mare ştrand din municipiu. Acesta va avea o faţă nouă în schimbul a 18,4 milioane de lei, bani de la bugetul local. Municipalitatea a reuşit să intre în posesia lui după preluarea de la Direcția Județeană de Tineret şi Sport, şi, în luna martie a.c., consilierii slătineni au aprobat un proiect pentru revigorarea bazei de agrement. Lucrările au fost separate pe trei etape, care se vor întinde, din păcate, pe durata a tot atâţia ani. Cu alte cuvinte, planurile autorităților pentru ştrandul menționat prevăd finalizarea lucrărilor în anul 2014.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Prima etapă a investiției prevede lucrări de reabilitare în acest an, pentru care se vor cheltui aproape două milioane de lei, la: clădirea vestiarelor, bazinul mare (1.250 mp, n.a.), casa pompelor, rezervorul-tampon. În plus, se va amenaja o parcare de 5.273 mp, se vor reface împrejmuririle şi spațiile verzi, gazonul, se va pune paviment şi se va rezolva problema utilităților. Grosul lucrărilor va avea loc la anul, spun autoritățile, când se vor aloca nu mai puțin de 12 milioane de lei de la buget în acest sens. Este vorba despre cea de-a doua etapă, unde intră: reabilitarea bazinului mic (625 mp, n.a.), amenajarea de duşuri exterioare, a unei cabine-poartă, un tobogan şi spații verzi, plus recordul la rețeaua de canalizare.
În cea de-a treia şi ultima etapă se vor avea în vedere: amenajarea de terenuri de sport, modernizarea clădirii vestiarelor şi se vor asigura două funcțiuni – una destinată bazei de agrement şi o alta pentru alimentația publică atât pentru publicul de la ştrand, dar şi pentru locuitorii din zonă. Zona din dreapta intrării în clădire va fi rezervată pentru amenajarea de vestiare cu grupuri sanitare şi duşuri, centrală termică, cabinet medical, birouri pentru administrație, zonă de depozitare bază sportivă şi grup sanitar.

“Bătaie de joc şi dezinteres...”

Până ce toate aceste promisiuni ale autorităţilor vor prinde viaţă, slătinenii sunt nevoiţi să folosească fie una dintre cele două piscine particulare din oraş – contra cost, desigur -, fie să folosească unul dintre locurile de scăldat din raza râului Olt, pe riscul propriu.
“Oricum, nu s-au << omorât >> ei (Primăria, n.a.) să îşi facă griji pentru noi, eu ei planurile lor, iar acum vin şi alegerile, aşa că vă daţi seama ce îi mai interesează pe ei despre noi, fraierii. Măcar ştrandul ăla din Progresul (cartier, n.a.) să îl fii aranjat că a ajuns vai de el, cred că nu mai este nimic acolo dacă a fost abandonat de aproape 20 de ani. Bătaie de joc şi dezinteres, asta este. Măcar să merite aşteptarea asta până la urmă, că noi, ăştia mai bătrâni, oricum nu mai mergem la ştrand, dar să fie pentru tineri să mai iasă din casă”, spune Marian Ispas, unul dintre locuitorii Slatinei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite