Slătineni prinşi că furau energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghinioniştii hoţi de current electric riscă puşcăria
Ghinioniştii hoţi de current electric riscă puşcăria

Şapte slătineni riscă până la cinci ani închisoare după ce au fost depistaţi că erau branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu energie electrică a oraşului.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt au intervenit, vineri – 16 martie, în cartierul Progresul şi pe strada Drăgăneşti din municipiul Slatina, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor unei societăţi de distribuţie a energiei electrice. Cu ocazia controulului au fost descoperite şapte persoane cu vârste cuprinsă între 20 şi 62 ani, care sustrăgeau energie electrică. Cei în cauză foloseau instalaţii clandestine de ocolire a aparatelor de măsurat energia electrică, fiind racordate ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unor conductori electrici.  Instalaţiile clandestine au fost sigilate şi confiscate de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice.
“Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 13/2007 a energiei electrice. Dosarele cu actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina pentru continuarea cercetărilor”, a declarat maiorul Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt. Persoanele în cauză riscă până la cinci ani după gratii.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite