Slatina va avea cea mai mare fabrică de anvelope din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirelli Tyres a inaugurat astăzi extinderea fabricii de anvelope de la Slatina, investiţie menită să dubleze producţia. Inaugurarea investiţiei de 160 milioane euro a fost făcută de către primul ministru al României, Emil Boc.

Fabrica de anvelope de la Slatina a devenit o unitate cheie a liderului mondial în producerea de anvelope- Grupul Pirelli. Investiţia demarată în 2005 în capitala Oltului de către investitorul italian, de peste 300 milioane euro în cele două fabrici- anvelope şi cord metalic, va ajunge în 2014 la 450 de milioane de euro. Astăzi, conducerea Grupului a inaugurat extinderea fabricii de anvelope, o investiţie de 160 milioane euro, menită să dubleze producţia. Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 28 de milioane de euro.
Inaugurarea s-a făcut de către primul ministru Emil Boc, preşedintele Grupului Pirelli Marco Tronchetti Provera, ambasadorul Italiei la Bucureşti Mario Cospito, secretarul de stat din Ministerului de Finanţe Bogdan Drăgoi, prefectul judeţului Olt Leonid Moisiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Ioan Ciugulea, primarul Slatinei Darius Vâlcov şi conducerea Pirelli Tyres România.

Zece milioane de anvelope pe an
„Fabrica de la Slatina devine cea mai mare unitate Pirelli din întreaga Europă, Orientul Mijlociu şi Africa, şi sperăm să devină şi cea mai mare din lume. Datorită acestei investiţii, se va ajunge la sfârşitul lui 2011 la o producţie de 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere în 2013 va atinge 10 milioane de anvelope anual. Aici se folosesc cele mai înalte tehnologii destinate anvelopelor performante din gama Premium care se exportă peste 85% în Europa”, a declarat Francesco Gori, directorul operaţional al Grupului.
Centrul industrial Pirelli are 2400 de angajaţi, numărul acestora ajungând la sfârşitul proiectului la 2700.


Preşedintele Provera a ţinut să precizeze faptul că „Succesul Pirelli este succesul României” şi a prezentat o nouă investiţie Pirelli- o fabrică de anvelope în Mexic, unde se speră să se repede succesul înregistrat la Slatina. Circa o sută de mexicani vin în Slatina, prin rotaţie, la training, angajaţii de aici devenind profesori după ce au învăţat, la rândul lor, meserie în Germania şi Turcia.
„Investiţia Pirelli la Slatina are toate componentele uneni investiţii străine reuşite. Mulţumesc în numele Guvernului României că aţi adus aici o investiţie de nivel mondial, la standarde recunoscute şi apreciate peste tot în lume!”, a spus premierul.
Conducerea fabricii a prezentat proiectele de implicare în viaţa comunităţii, printre cele mai importante numărându-se schimbul de experienţă între spitalele Niguarda şi cel Judeţean de Urgenţă Slatina şi proiectul social Intercampus Slatina, desfăşurat în colaborare cu FC Internazionale Milano.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite