Slatina scapă de imaginea hidoasă a turnurilor de la Zahana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Slatina va continua și în acest an să lucreze la schimbarea imaginii. Astfel, după ce, în ultimii ani, au fost termoizolate aproape 90% dintre blocurile cu zece etaje din oraș, până la finele anului curent vor fi modernizate în același mod și ultimele turnuri, printre care se numără și cele aflate vizavi de piața Zahana.

Operațiunea de termoizolare va fi plătită din fonduri guvernamentale. Mai exact, este vorba dspre celebra de-acum OUG nr. 18/2009 prin care Guvernul achită jumătate din valoarea totală a lucrărilor de anvelopare, 30% primăria, iar restul de 20% revine asociațiilor de proprietari, respectiv beneficiarilor direcți – locatarii.
“Așteptăm să primim finanțarea de la Guvern, după care vom demara procedurile ce ne stau la îndemână și care țin numai de noi, adică organizarea licitațiilor pentru stabilirea firmelor care vor efectua lucrările”, a declarat viceprimarul Ana Anghel.
Până la acest moment se cunoaște cu certitudine faptul că nouă blocuri din municipiu vor fi modernizate prin termoizolare în acest an în baza actului normativ anterior menționat. Printre blocurile în cauză se află și blocul cu zece etaje GA 15 de pe strada Primăverii, cu toate cele trei scări ale sale – A, B și C, amplasat vizavi de piața Zahana, ai căror pereți exterior pătează serios imaginea din zona respective de ani întregi.
Celelalte blocuri care vor fi anvelopate sunt: blocurile G1, G2 și G3 de pe strada Drăgănești (zona Șerpărie, vizavi de supermarketul LIDL din cartierul Steaua), blocul 1B-16 de pe str. Sergent Major Dorobanțu, FA 12A - str. Unirii, ZA 7G – Aleea Mărului, precum și blocurile GA 8A și GA 8C de pe str. Libertății.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite