FOTOGALERIE Slatina îşi extinde zona rezidenţială către periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preţul locuinţelor a scăzut, dezvoltatorii imobiliari costruiesc cartiere întregi, lansând oferte de plată în rate. Slatina se extinde cu trei cartiere rezidenţiale în zonele Strehareţi, Silozului şi Salcia, unde sunt în construcţie ansambluri private

Municipiul Slatina se extinde tot mai mult spre periferie. Zonele unde până acum se cultiva porumb sau grâu au devenit o atracţie pentru cei care îşi doresc o locuinţă departe de zgomotul şi poluarea oraşului, cu posibilitatea de a scăpa de traiul la bloc. Deşi piaţa imobiliară înregistrează o scădere, dezvoltatorii imobiliari speculează dorinţa tot mai aprigă a orăşenilor de a locui la casă într-o zonă care să ofere mai multe facilităţi şi au împrumutat modelul occidental de a realiza ansambluri rezidenţiale, punând la dispoziţia doritorilor fie doar terenul, fie şi locuinţa la cheie, cu posibilitatea de a achita contravaloarea investiţiei în rate. În prezent, trei astfel de ansambluri rezidenţiale sunt în construcţie, zona rezidenţială urmând să fie extinsă în Strehareţi, spre Salcia şi zona Pirelli.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


Două cu succes, una în stand-by

La limita intravilanului municipiului, în partea de N-V, pe strada Agricultorului (fosta Silozului), un dezvoltator local construieşte ansamblul “Rezidenţial Primavera”, o înşiruire de 45 de locuinţe cu influenţe spaniole, în regim subsol+ parter+ două etaje, pe o suprafaţă de peste un hectar de tren. Cinci locuinţe se află executate în proporţie de 50%, proprietarul solicitând acord de mediu pentru demararea a încă şase construcţii. Preţul unei locuinţe porneşte de la 80.000 de euro, modalitatea de plată fiind avans între 15- 20% în rate, diferenţa la finalizarea construcţiei prin credit bancar sau alte variante stabilite de comun acord.
În apropierea localităţilor Salcia şi Dranovăţu, la circa 3 minute de mers cu maşina de la ieşirea din Slatina, se află amplasat ansamblul “Slatina Parc”. A început construcţia a două vile, a unui club privat, a unei săli de sport, piscine pentru adulţi şi copii, loc de joacă şi un iaz. Se oferă variante de creditare direct de la proprietar, locuinţele fiind achiziţionate în orice fază de execuţie- de la lot (9 - 20 euro în funcţie de localizare), până la finisare completă- preţ de la 39.900 euro.
Şi zona Strehareţi se anunţă un viitor cartier destul de populat. “Noul Plan prevede extinderea zonei rezidenţiale spre Liceul Agricol. Restul extinderilor sunt zone mici, pacele introduse în intravilan. Obligaţia proprietarilor fiind de a-şi asigura singuri investiţiile legate de introducerea utilităţilor”, spune administratorul public Minel Prina.
Un teren în zonă poate ajunge şi la 70 euro/mp, deja făcându-şi apariţia câteva costrucţii. Proiectul unui dezvoltator străin pentru un ansamblu rezidenţial este stopat în acest moment, construcţiile fiind aduse „la roşu”.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite