Slatina împlineşte astăzi 643 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşedinţa Oltului împlineşte astăzi 643 de ani de la prima atestare documentară. Sărbătoarea va dura trei zile prin organizarea manifestării „Slatina, dragostea mea”, în cadrul căreia vor fi premiate sute de persoane care fac cinste oraşului.

Burse de merit, premii de excelenţă şi premii speciale- Primăria Slatina nu va uita pe nimeni dintre cei care reprezintă o mândrie pentru localitate. Sute de persoane vor urca pe scenă în cadrul manifestării „Slatina, dragostea mea”, care începe astăzi şi se va finaliza sâmbătă seara, pentru a-şi primi premiile la una dintre cele trei gale: Gala Superlativelor, Gala Campionilor sau Gala Seniorilor. Cheltuielile legate de burse şi premii sunt de 177.555 lei, întreaga manifestare costând anul acesta 300.000 de lei.
Cei mai buni slătineni în domeniile economic, artistic şi sportiv vor fi desemnaţi directorul Pirelli Tyres Giuseppe Cangelosi, solista Alina Dorobanţu şi tenismena Irina Ciobanu, care vor primi distincţia „Personalitatea anului 2010”. Giuseppe Cangelosi este director general Pirelli Tyres România, societate unde lucrează circa 1700 de persoane, în 2010 fiind create 250 noi locuri de muncă. Pirelli a susţinut mai multe proiecte adresate comunităţii locale. Alina Emilia Dorobanţu este elevă a CN „Radu Greceanu” Slatina, membră a Ansamblurilor Folclorice „Flori de măr” Curtişoara şi „Hora” Drăgăneşti-Olt, a participat la mai multe festivaluri şi concursuri de folclor unde a obţinut numai premiul I sau Marele Premiu. Irina Ciobanu este elevă la LPS Slatina, selecţionată în lotul naţional al României- juniori I tenis de masă, a fost declarată sportiva anului 2010 la nivel judeţean şi se află printre cei mai buni sportivi din ţară şi în Top 12 European. A obţinut trei medalii europene şi două balcanice.

image

Municipalitatea a arborat de ieri steagurile, în semn de mare sărbătoare


Numele Slatinei apare pentru prima dată într-un privilegiu comercial
Slatina este menţionată pentru prima dată documentar la 20 ianuarie 1368, în privilegiul comercial acordat de Vladislav I (Vlaicu) negustorilor braşoveni, prin care-i „scuteşte de toată vama de la Slatina”. Este pomenită pentru prima dată drept capitala judeţului Olt într-un hrisov al lui Radu cel Mare, din 26 aprilie 1500. Actul de naştere al Slatinei industriale a fost semnat la 30 iunie 1965, când s-au produs primele şarje de aluminiu românesc.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite