Slatina iese mutilată din izolarea termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promisiunea reprezentanţilor Primăriei Slatina potrivit căreia termoizolarea blocurilor se va face numai după criterii bine stabilite şi nu la întâmplare a fost repede uitată.

Ici-colo se pot vedea acum în oraş faţade de blocuri termoizolate care contrastează puternic şi deloc plăcut cu aspectul general al imobilului. Cei care au procedat astfel la acest gen de lucrări nu au ţinut însă cont de asemenea „detalii”. Important a fost confortul personal, iar dacă ceilalţi locatari nu şi-au putut permite extinderea lucrării pe toată faţada imobilului cu pricina, asta i-a interesat mai puţin. Şi, de aici, au apărut problemele: locatarii care vor neapărat termoizolare continuă operaţiunea şi astfel apare un kitsch în locul unei acţiuni coordonate şi cu bun gust.
Reprezentanţi ai primăriei spun că nu pot face nimic în acest sens, deşi altfel sunau lucrurile în urmă cu doar un an. Un amplu program de termoizolare a blocurilor din municipiu a fost pus la cale sub numele „Slatina – oraş verde, oraş curat” şi, în mare parte, s-a derulat deja în oraş. Scopul programului: îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi estetic al urbei.

34 de scări de bloc câştigătoare

„Noi tocmai am aprobat sumele ce vor fi folosite pentru termoizolarea noului set de blocuri care vor fi termoizolate. Este vorba despre 34 de scări de bloc, lucrările fiind programate să se termine până la sosirea iernii”, a declarat viceprimarul Ana Anghel. Suma alocată de la bugetul local în acest sens se ridică la aproape 5.560.000 lei. Oficialul a precizat că, în ce-i priveşte pe locatarii care nu au ţinut cont de aspectul estetic final al blocului lor în urma placării după propria voinţă a faţadelor cu polistiren expandat, aceştia nu pot fi sancţionaţi.

image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO !

„Prin acest program < Slatina – oraş verde, oraş curat >, noi am încercat să îi stimulăm pe proprietarii de apartamente să îşi refacă integral faţada imobilelor. Numai că nu a ieşit peste tot cum ne-am dorit. Sunt persoane care fie nu îşi permit astfel de costuri – plătibile în rate oricum, fie nu vor pur şi simplu, şi de aici apar problemele care se pot vedea în oraş. Noi am putea încerca să forţăm puţin lucrurile în aceste situaţii, dar este mai greu. Încercăm să găsim o soluţie de mijloc prin care faţadele blocurilor să fie toate de acelaşi fel şi nu pe bucăţi”, a afirmat Ana Anghel.

„Este ca la nebuni, fiecare face ce vrea şi cum vrea”

Cea mai elocventă imagine a modului cum decurge procesul de termoizolare în Slatina se poate vedea pe strada Primăverii. Blocul ZA 2 îţi sare în ochi de la o poştă: într-o parte a blocului se vede termoizolat doar ultimul etaj (etajul 3, n.r.), pe o altă latură a aceluiaşi imobil au fost lucrate toate cele trei etaje cu excepţia.... parterului, iar pe o altă scară urmează a se lipi polistiren pe toată faţada. Mai pe scurt, blocul cu pricina, deşi are trei scări, deţine recordul în oraş de a avea patru tipuri diferite de termoizolare... până la acest moment. Kitsch-ul de la faţa locului nu este apreciat nici de trecători.

„Este o hidoşenie ! Uitaţi-vă şi dvs. cum arată – o parte a blocului este într-un fel, alta în alt fel, pe partea cealaltă am văzut că se lucrează pe toată faţada. Este ca la nebuni, fiecare face ce vrea şi cum vrea. Ăştia de la primărie nu înţeleg ce fac acolo de nu iau nicio măsură”, a spus nemulţumită Maria Iancu, de 47 de ani, profesoară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite