"Slatina este singura localitate care a avut creştere pe veniturile proprii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Primăriei Slatina a prezentat astăzi bugetul municipiului pe 2011. Din lipsa cetăţenilor, ceea ce s-a anunţat a fi dezbatere publică pe buget, s-a transformat în conferinţă de presă. Proiectul este afişat pe site-ul primăriei, iar persoanele interesate pot depune timp de zece zile propuneri, sugestii sau opinii la registratură.

City-managerul Minel Prina, viceprimarul Ana Anghel şi şefii direcţiilor primăriei au prezentat astăzi de dimineaţă la Casa Căsătoriilor bugetul din acest an al Slatinei. Niciun cetăţean nu s-a arătat interesat să participe la dezbatere, aşa că întrunirea s-a transformat în conferinţă de presă. 
Anul acesta, municipiul Slatina are un buget propriu de 94 milioane lei, diminuat cu 0,6 milioane faţă de anul trecut, explicaţia administratorului public Prina fiind că „suntem obligaţi prin noile legislaţii ca vânzările să nu fie incluse de la început în acest buget”. „Estimăm să realizăm 47 de milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit şi 29 de milioane din impozitul pe proprietate. În general, cheltuielile au aceeaşi structură ca anul trecut, cu excepţia că s-au redus cheltuielile legate de salarizare şi au crescut cele cu bunurile şi serviciile, motivul fiind externalizarea serviciilor. Cred că este un buget realizabil. Se pare că municipiul Slatina este singura localitate care a avut creştere pe veniturile proprii, în afara celor din cotele defalcate din impozitul pe venit”, a continuat Prina.
Prina a anunţat continuarea facilităţilor privind protecţia socială (gratuitate transport pensionari şi elevi, gratuitate 5 metri cubi de apă la peste 2000 de familii şi acordarea de 220 de porţii de hrană săracilor), investiţii majore în unităţile de învăţământ, continuarea reabilitării termice a blocurilor, reabilitarea a 72 de străzi. „În bugetul acestui an a fost inclus şi excedentul de anii trecuţi, care se ridică la 22,8 milioane lei, 80% fiind direcţionat pentru asigurarea sumelor complementare pentru proiectele europene. Restul pentru investiţii şi fondul de rezervă. Din împrumutul de 45 milioane lei am cheltuit doar 30, iar restul se regăseşte în acest buget”, a specificat administratorul public.

De unde provin banii Slatinei
Veniturile proprii ale bugetului local pe anul 2011, stabilite în sumă de 94.055 mii lei se compun din:
- impozit pe profit de la agenţii economici- 300 mii lei,
- impozit pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal- 1000 mii lei,
- cote defalcate din impozit pe venit- 46.944 mii lei,
- sume alocate din cote defalcate din impozitul pe venit- 83 mii lei,
- impozite şi taxe pe proprietate -29.155mii lei, din care: impozitul şi taxa pe clădiri- 23.974mii lei, terenuri- 3.681mii lei, taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru- 1.500mii lei,
- alte impozite şi taxe generale pe bunuri şi servicii (taxa hotelieră)- 165 mii lei,
- taxe pe servicii specifice (impozit pe spectacole)- 10 mii lei,
- taxe pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor- 7.449 mii lei.
- alte impozite şi taxe fiscale- 35mii lei,
- venituri din proprietate- 2.483 mii lei,
- venituri din taxe administrative, eliberări permise- 700mii lei,
- venituri din amenzi- 3.500mii lei,
- diverse venituri- 1.416 mii lei,
- venituri din valorificarea unor bunuri (vânzare locuinţe construite din fondurile statului, unor bunuri aparţinând domeniului privat, depozite speciale pentru construcţii locuinţe)- 675 mii lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite