Slatina/ UTILE: Sfatul specialistului - Cum să împiedici căderea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentul începe să dea roade după o lună de utilizare frecventă
Tratamentul începe să dea roade după o lună de utilizare frecventă

Hair-styliştii recomandă ca pentru un tratament eficient, să fie folosit întregul set al unui produs - şampon, loţiune şi serul în fiole. Atenţie, tratamentul trebuie prescris de specialist!

Majoritatea celor care se îngrijesc de aspectul lor, îşi doresc un păr sănătos şi bogat. Apariţia calviţiei îi îngrijorează pe bărbaţi, însă căderea părului reprezintă o adevărată dramă pentru femei. Cu toţii, indiferent de sex, trebuie să ne îngrijim podoaba capilară fără amânare atunci când observăm că ea începe să se rărească.

Cauza căderii părului decide tratamentul

„Pentru a stabili un tratament corespunzător, trebuie pornit mai întâi de la cauzele care produc căderea părului- stresul, sarcina, alăptarea, carenţa de vitamine sau probleme mai grave de sănătate. Tratamentele prescrise la salon de multe ori nu sunt suficiente şi este nevoie mai înainte de un consult la medicul de specialitate pentru un tratament medicamentos. Cauza se depistează în momentul în care se face spălatul, când se observă cu uşurinţă cantitatea firelor căzute. Răspunsul la întrebările cât de des este pieptănat şi cât de des spălat contribuie la stabilirea unui diagnostic, pe baza căruia se recomandă tratamentul necesar”, spune Mariana Nicola, hair-stylist Blondi Salon.
Hair-stylistul atenţionează ca atunci când se achiziţionează un tratament, fie de la farmacie, comerţ sau de la un salon de coafură, alegerea să fie dictată de recomandarea unui specialist, iar atunci când te-ai hotărât să începi tratamentul, acesta trebuie urmat cu stricteţe. „Tratamentul începe să dea roade după o lună de utilizare frecventă. Recomandarea este ca pentru un rezultat eficient, să fie folosit întregul set al unui produs- şampon, loţiune şi fiole. Preţeurile variază de la 150 de lei, la 250 de lei”, spune Mariana.

Măşti făcute-n casă sau de la salon?
Multe femei recurg la măşti făcute în casă. „Eu am folosit după naştere un tratament de la farmacie. Am dat banii degeaba, nu mi s-a potrivit. Apoi am aflat de la o prietenă o reţetă pentru o mască făcută în casă – o spumă de usturoi cu ulei de măsline. Şi a dat rezultate. Nu mă mai încred în chimicale!”, spune Vera Predoi, casnică.
Specialistul nostru este de altă părere: „Eu recomand produsele pe bază de extract de hamei. Cele din farmacie sunt pe bază de petrol. Tratamentele făcute în casă nu le recomand, pentru că am mai multă încredere în laborator, unde produsele comercializate sunt testate şi care conferă o garanţie”.

Citeşte subiectul şi alte informaţii utile în nr. 2 ADS Slatina. Îl găsiţi la chioşc, la un preţ de 0,9 lei.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite