Slatina, veşnic şantier- lucrări întârziate cu anii din cauza crizei şi a muncitorilor leneşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de construcţii primesc milioane de lei, dar au întârzieri de luni şi chiar ani de zile la lucrările din oraş. Autorităţile locale spun că nu sunt bani şi muncitori calificaţi.

Recordul la întârzieri îl deţine piscina din cartierul nou al Slatinei, Eugen Ionescu care a fost recepţionată la un an şi jumătate de la data la care trebuia să fie finalizată. Pe locul doi se află centrul civic al oraşului, o investiţie de 2,5 milioane de lei, unde sunt amplasate o fântână muzicală, 30 de metri de fântâni jucăuşe, o fântână de foc, o fântână-cascadă şi un parc de peste 2 5000 de metri pătraţi. Lucrarea ar fi trebuit finalizată în decembrie 2009, dar termenul a fost schimbat cu luna septembrie a acestui an. O altă lucrare unde sunt întârzieri este şi Complexul Cultural Eugen Ionescu care are două săli de cinema şi una de teatru, investiţie de  de 11 000 000 de lei. Lucrarea ar fi trebuit finalizată în toamna anului trecut, au apărut probleme la structura de rezistenţă a clădirii.


« Firmele vor fi sancţionate »

Edilii promit că în noiembrie de Zilele Eugen Ionescu, complexul care poartă numele scriitorului slătinean va fi dat în folosinţă. « Principala problemă este lipsa banilor, dar nu putem să nu dăm vina şi pe mâna de lucru, pe firmele de construcţii care nu au muncitori calificaţi şi care sunt leneşi. La unele proiecte se fac completări ulterioare. Dacă în această toamnă nu vor fi finalizate lucrările la centrul cultural şi la esplanadă, firmele vor fi sancţionate », a spus primarul Darius Vâlcov.
Nici lucrările la reabilitarea termică a celor 41 de blocuri nu sunt tocmai în grafic. Dacă la începutul verii la unele imobile firmele se apropiau de predarea lucrărilor, acum lucrările au stagnat pentru ultima transă de bani care ar trebui să vină de la Ministerul Dezvoltării nu a mai ajuns. Recepţia blocurilor ar trebui să se facă tot în toamnă. « Eu zic că de vină sunt muncitorii pentru că locuiesc într-un bloc care se reabilitează şi îi vâd cum trag de timp dimineaţa ca să îi apuce canicula şi să stea pânăa după-amiază », a spus Ion Necşulescu, de 59 de ani, pensionar.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite