Luminile de Crăciun din Slatina se vor aprinde pe 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina a început în acest an, mai devreme ca niciodată, pregătirile pentru iluminarea de sărbători a urbei. La această oră au fost deja amplasate majoritatea instalaţiilor şi podoabelor de iluminat public nocturn. Pentru prima dată, spre deosebire de anii trecuţi, edilul-candidat la alegerile parlamentare Darius Vâlcov vrea să pornească instalaţia de iluminat chiar pe data de 1 Decembrie şi nu după această dată, cum

Autorităţile locale din municipiul Slatina au demarat acţiunea de împodobire şi montare a instalaţiei electrice de iluminat stradal mai devreme ca niciodată. Astfel, dacă, în anii anteriori, primăria pornea instalaţiile de sărbători de regulă doar după data de 6 decembrie (Sf. Nicolae, n.a.), de data aceasta totul a fost urgentat.

Motivul este dat de alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 9 decembrie, unde edilul Slatinei, Darius Vâlcov – fost pedelist de frunte, acum… pesedist, candidează pentru un fotoliu de senator şi pentru imunitate. Reprezentanţii primăriei slătinene s-au grăbit însă ca să nege orice legătură a coincidenţei menţionate. “Noi în fiecare an am început mai devreme acţiunea de împodobire a oraşului pentru sărbătorile de iarnă, nu este ceva special în acest an”, a declarat viceprimarul Mihaela Stana.

image

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Până la ora actuală, operaţiunea de primenire a urbei pentru sărbătorile de iarnă este deja pe final. Pomii de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza au fost „îmbrăcaţi” în şiraguri de beculeţe, iar pe esplanadă au fost montate candelabre şi şiruri luminoase de beculeţe. Pe străzile oraşului au fost amplasate traverse de becuri între stâlpii de iluminat public. Urmează a se monta şi restul obiectelor ce compun instalaţia de iluminat nocturn: perdele de lumini, feştile, fulgi de nea etc. În acest an nu au fost achiziţionate decoraţiuni noi de sărbători şi se vor folosi tot cele procurate anii trecuţi.

Instalaţia de iluminat festiv de iarnă va fi pusă în funcţiune în seara zilei de 1 Decembrie, dar nu este exclus ca acestea să mai fie pornite ocazional mai devreme pentru verificări.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite