Olteni executaţi de Fisc pentru 327 miliarde lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt a atras la bugetul statului în cursul lunii trecute 32,7 milioane de lei (327 miliarde lei vechi) numai de pe urma măsurilor de executare silită aplicate contribuabililor cu datorii. În altă ordine de idei, finanţiştii olteni au avut şi luna trecută una bogată în ce priveşte atragerea de fonduri la buget.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Olt a încasat la bugetul general consolidat al statului în cursul lunii octombrie 65,4 milioane RON, adică 654 miliarde lei vechi. Suma reprezintă un grad de realizare de 105% a programului repartizat de colectare a veniturilor bugetare. Ca de obicei, ponderea în cifra menţionată a provenit în urma aplicării măsurilor de executare silită, ce a reprezentat 327 miliarde lei vechi.

“În luna octombrie s-au emis 1.556 de titluri executorii pentru datorii în sumă totală de 13,1 milioane RON (131 miliarde lei vechi, n.a.) şi s-au aplicat şase sechestre pentru bunuri mobile şi imobile reprezentând 2,7 miliarde lei vechi. Totodată, în acelaşi interval de timp s-au aplicat 1.299 popriri pe cpnturi bancare pentru 125 miliarde lei vechi şi alte 350 de popriri pe venituri la terţi în sumă de 68,2 miliarde lei vechi”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Olt.

Oficialul menţionat a precizat, deasemenea, că, în aceeaşi perioadă, au fost recuperate creanţe bugetare în sumă totală de 73 miliarde lei vechi. Din această valoare, cea mai mare parte – 44 miliarde ROL – a rezultat în urma demarării procedurilor de executare silită, fară a mai fi însă nevoie de aplicarea altor forme de executare. În plus, alte 27 miliarde lei vechi au avut ca sursă popririle pe conturi bancare operate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite