Slatina, de doi ani cu mall doar pe planşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul pe care ar fi trebuit să apară deja mall-ul din Slatina este ca la început: gol
Terenul pe care ar fi trebuit să apară deja mall-ul din Slatina este ca la început: gol

În urmă cu trei ani se anunţa cu surle şi trâmbiţe în presa naţională că Slatina va avea mall. Un concern israelian era cel care ar fi urmat să amenajeze măreaţa investiţie cu două etaje pe o suprafaţă de 44.000 mp în partea de nord-vest a oraşului, pe strada Cireaşov, în zona industrială a urbei. Costul total al investiţiei - aproximativ 40 de milioane de euro.

“Plaza Centers”, o companie controlată de grupul israelian Elbit Medical Imaging, ar fi trebuit să inaugureze mall-ul slătinean la finele anului 2009. Din păcate, apariţia crizei economice a amânat pe termen nelimitat realizarea investiţiei. Nici măcar autorităţile locale nu ştiu dacă aceasta va mai fi realizată deoarece nimeni dintre reprezentanţii companiei dezvoltatoare nu a mai contactat Primăria Slatina în acest sens.
Minel Prina, administrator public al primăriei, a declarat că proiectul mall-ului din oraş este un subiect închis pentru municipalitate. “Noi ne-am făcut datoria şi i-am ajutat pe cât am putut. Le-am eliberat autorizaţie de construcţie, Planul Urbanistic de Detaliu şi documentaţia de urbanism, apoi i-am lăsat să-şi facă treaba. De atunci (2008, n.a.) şi până în prezent nu ne-a mai contactat nimeni din partea companiei care urma să construiască acest obiectiv, deşi ar fi trebuit să o facă pentru a-şi reînnoi autorizaţia de construcţie care este valabilă doar un an şi nicidecum pe termen nelimitat. Nu ştim ce se va întâmpla cu investiţia respectivă şi nici nu putem interveni în vreun fel deoarece terenul este proprietate privată, nu este închiriat de noi”, a precizat Prina.

SLATINA PLAZA, gata în 2013 ?

În ciuda liniştii totale aşternute peste acest proiect atât de aşteptat de slătineni, dar nu numai, se pare că lucrurile ar putea deveni realitate. Într-un raport financiar oficial al companiei Plaza Centers România publicat în luna martie a anului se arată că dezvoltatorul nu a întrerupt, ci doar a amânat ridicarea construcţiei de la Slatina, alături de altele pe care vroia să le construiască în România.
"Compania continuă fazele de fezabilitate şi planificare a proiectelor din Timişoara, Iaşi, Slatina, Hunedoara şi Târgu Mureş. În Slatina au fost agreate detaliile legate de design, majoritatea autorizaţiilor au fost obţinute, iar construcţia va începe în 2012, în funcţie de finanţare. Proiectul din Slatina va fi finalizat în 2013. Centrele din Hunedoara şi Târgu Mureş se află în faza preliminară de design şi sunt programate să fie finalizate în 2013", se mai arată în raportul financiar al companiei.
“Slatina Plazza”, singurul mall din judeţ care ar fi trebuit să răsară deja în municipiul-reşedinţă, are, potrivit planurilor iniţiale ale dezvoltatorului, o suprafaţă totală construită de 44.000 mp şi include o parcare de 500 de locuri pe patru niveluri. Mall-ul va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 17.000 mp, structurată pe două niveluri şi va conţine un supermarket, magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte, un magazin de electronice şi electrocasnice, magazine de modă, o zonă cu restaurante şi cafenele, un loc de joacă pentru copii şi un fantasy-park.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite