Slatina: O singură firmă interesată de concesionarea pieţelor din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de licitaţie de la Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina analizează azi oferta depusă de Prima Piaţă 2000 SA din Slatina pentru concesionarea celor 4 pieţe agroalimentare, două bazare şi târgul săptămânal.

Aceasta a fost şi singura ofertă primită de Primărie şi prezentată ieri după-amiază la licitaţie.
 Firma a prezentat un program de investiţii de 2 milioane de lei în următorii doi ani, de 3 ori mai mare faţă de suma stabilită Consiliul Local, de 700 000 de lei. În maxim 20 de zile, firma va primi răspunsul comisiei
Dacă va câştiga, concesionarul îi va lua şi pe cei 45 de angajaţi din pieţe şi bazare.
„Pieţele merg pe pierdere şi este nevoie de investiţii foarte mari pentru modernizare. Primăria nu are aceşti bani, iar concesionarea către un operator este cea mai bună soluţie. Nu aduc nici un leu la bugetul local, pe când un operator care să le administreze ne-ar aduce şi profit”, a explicat Darius Vâlcov, primarul Slatinei.
 Autorităţile locale au obligaţia să monitorizeze activitatae operatorului  şi să aprobe strategiile de dezvoltare ale acestuia. Consilierii locali aprobă preţurile, tarifele şi taxele utilizate şi modificarea acestora, dar şi sancţionează concesionarul dacă acesta nu respectă caietul de sarcini. În cel mai scurt timp, pieţele, târgul de săptămână şi bazarele trebuie amenajate şi aduse la standarde europene.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite