Slatina: Localnicii din Găneasa acuză CEZ-ul că îi ţine fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din satul Grădiştea, comuna Găneasa, sunt în beznă de aproape o săptămână,  după ce vijelia a rupt firele de curent electric. Ei spun că li se strică mâncarea în frigider şi că stau fără apă.

De mai bine de cinci zile, localnicii din satul Grădiştea, comuna Găneasa, stau fără curent electric după ce vijelia a rupt firele de pe stâlpi. Oamenii spun că au anunţat defecţiunea de mai multe ori la CEZ, dar că aceştia nu i-au băgat în seamă.
 „Stăm fără curent de mai bine de cinci zile şi nimeni nu ne ia în seamă. Am sunat zilnic la CEZ şi degeaba. Eu am şi magazin, ce fac cu îngheţata, carnea şi mezelurile? Pierd atâţia bani că cei de la CEZ nu vin să rezolve problema? Noroc că am generator, că altfel aş arunca o grămadă de marfă? Îi mai ajut şi pe vecini, le ţin carnea şi mâncarea în frigiderul meu ca să nu li se strice ”, a spus revoltat, Costinel Băluţă, de 42 de ani, din Găneasa. „E posibil ca cei de la CEZ să îşi bată joc de noi? Nu avem nici apă, pentru că majoritatea avem pompe la fântâni”, a completat Mihai Pungaru, de 41 de ani, un alt localnic.
Oamenii susţin că au mai păţit aşa pentru că firele de curent electric sunt vechi şi se rup mereu. „Firele sunt vechi de zeci de ani. La fiecare adiere de vânt sunt jos. Trebuie schimbate, nu cârpite”, a mai spus Costinel Băluţă.

„Firele s-au rupt din cauza vegetaţiei”

Reprezentanţii CEZ spun că aceeaşi situaţie este în mai multe localităţi din judeţ. Sute de oameni au sunat la instituţie şi au anunţat că nu au curent electric. „Am primit aproape 1.000 de sesizări din diferite localităţi din judeţ. Firele de curent electric s-au rupt din cauza vegetaţiei pentru că cei de la primării nu au făcut defrişarea. Echipele CEZ sunt plecate în teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor. În satul Grădiştea am cerut o analiză mai amănunţită. Dacă firele sunt foarte vechi, cum spun localnicii, atunci vom încerca să le schimbăm”, a spus Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt a CEZ Distribuţie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite