Slatina: Zeci de şoferi olteni au câştigat în instanţă anularea amenzilor luate în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de conducători auto din judeţul Olt au contestat în instanţă amenzile luate în trafic de la poliţiştii Serviciului Rutier Olt.

Potrivit statisticilor, de la începutul anului 1.144 de plângeri au fost depuse pe rolul instanţelor de judecată de conducători auto nemulţumiţi de măsura luată de oamenii legii împotriva lor. În o treime dintre cazurile soluţionate, şoferii au fost cei care au câştigat. “593 dintre plângerile contravenţionale au fost soluţionate, 411 în favoarea poliţiei, iar 182 în favoarea conducătorilor auto. Alte 551 de plângeri contravenţionale sunt în curs de soluţionare”, a precizat comisarul-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Mii de şoferi amendaţi

Conform statisticilor IPJ , din ianuarie 2011 până în prezent au fost aplicate 23.449 de sancţiuni contravenţionale în trafic, majoritatea pentru nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, dar şi pentru conducerea sub influenta băuturilor alcoolice. Oamenii legii spun că faţă de primul trimestru al lui 2010, numărul sancţiunilor date de rutierişti aproape că s-a dublat. “Dacă în primul trimestru al anului 2010 au fost aplicate 12.921 de sancţiuni contravenţionale, în aceeaşi perioadă a anului în curs au fost date 23.449 de sancţiuni contravenţionale”, a mai spus Claudia Radu.

Potrivit acesteia, şi numărul permiselor de conducere reţinute de agenţii de la Rutieră a crescut. În primul trimestru din 2011 au fost reţinute 946 de premise de conducere, faţă de 692 cât au fost reţinute în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, s-a constatat o creştere şi la numărul certificatelor de înmatriculare reţinute. În primul trimestru al acestuia an au fost reţinute 484 de certificate, faţă de 308 cât au fost reţinute în primul trimestru din 2010.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite