Slatina: Zeci de echipaje de la deszăpezire acţionează pe drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea căzută în ultimele zile a dat bătăi de cap drumarilor din judeţul Olt. Două persoane au ajuns la spital, după ce au fost implicate în două accidente de circulaţie produse din cauza zăpezii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Olt spun că până acum nu există drumuri blocate sau maşini înzăpezite în judeţ. Singurele probleme în trafic au pus cele trei pante din comuna Brebeni, dar şi tronsonul restricţionat de la Teslui şi sudul judeţului, unde zăpada este viscolită. Drumarii au intervenit însă la timp şi nu s-au creat blocaje în trafic. Probleme a pus şi drumul de la Teslui unde, din cauza alunecărilor de teren, s-a pus barieră pentru autovehiculele ce depăşesc 3,5 tone şi înălţimea de 3 metri. “Se circulă în condiţii de iarnă, dar nu avem probleme aşa cum am văzut că sunt în alte judeţe din ţară. Ieri, utilajele au acţionat continuu, iar din această dimineaţă au revenit pe drumuri. În prezent lucrează 35 de utilaje de la deszăpezire. S-a împrăştiat material antiderapant, mai ales în pante pentru a nu apărea probleme în trafic”, a explicat Iliuţă Necă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Olt. Potrivit acestuia, 20 dintre utilaje acţionează cu lame, iar restul împrăştie material antiderapant.

Şoferii, sfătuiţi să îşi echipeze maşinile

Poliţiştii au ieşit în stradă încă de vineri noapte, când a început să ningă, şi acţionează pentru a nu se crea ambuteaje. Oamenii legii spun că în aceste zile s-au înregistrat două accidente de circulaţie din cauza zăpezii. “Primul eveniment rutier s-a produs în comuna Valea Mare, unde un conducător auto nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere, drumul fiind acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul volanului şi a acroşat o femeie de 61 de ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton. Cel de-al doilea eveniment rutier s-a întâmplat pe raza comunei Mărunţei. Un tânăr din oraşul Drăgăneşti Olt, în timp ce conducea autoturismul, proprietate personală, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile meteo rutiere (carosabil acoperit cu zăpadă), a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în impact cu un cap de pod şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Faţă de ultima ninsoare, în aceste zile s-au înregistrat mai puţine evenimente rutiere produse din cauza căderilor de zăpadă”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de drum să şi îşi echipeze maşinile pentru iarnă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite