Slatina: Zeci de barmani, chelneri, vânzători şi paznici muncesc la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munca la negru înfloreşte în comerţ, în baururi şi restaurante şi la firmele de pază.

Inspectorii de muncă au verificat în primele 5 luni ale acestui an 692 de agenţi comerciali şi au aplicat 30 de amenzi în valoare de 192 000 de lei. 64 de persoane au fost depistate fără contracte de muncă, dintre acestea, 28 fiind femei. „17 dintre angajatorii amendaţi aveau ca obiect de activiatre comerţul. Aici au fost găsite 25 d persoane care lucaru fără forme legale. S-au aplicat amenzi de 75 000 de lei. Un alt domeniu unde se practică munca la negru este cel al serviciilor, în baruri şi restauranteunde au fost depistate persoane care lucrau la negru, dar şi firmele de pază, unde la un singur angajator au fost găsite 19 persoane care lucrau fără acte”, a explicat Elena Stanciu, director ITM Olt.

Amenzi pentru angajatori

Angajaţii care muncesc la negru nu beneficiază de salariul minim, nu au dreptul la concediu legal de odihnă, nu li se recunoşate vechimea în muncă, nu primesc pensie, şomaj sau tichete de masă, nu au asigurări de sănătate şi nu pot să ia credite.
Patronii fimelor care nu le încheie angajaţilor contracte de muncă pot primi amenzi între 3 000 şi 4 000 de lei pentru fiecare persoană identificată de inspectorii ITM sau pot fcae închisoare de la 1 la 2 ani dacă repetă fapta.

Slatina

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite