Slatina: Zăpada viscolită a blocat drumurile din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe străzile din Slatina, muncitorii de la deszăpezire au câştigat bătălia cu troienele de zăpadă viscolită. foto: mihaela iancu
Pe străzile din Slatina, muncitorii de la deszăpezire au câştigat bătălia cu troienele de zăpadă viscolită. foto: mihaela iancu

Drumul judeţean 576 D Bacea-Movileni-Potcoava era blocat la orele dimineţii, iar pe trei drumuri din nordul judeţului se circula pe un singur sens.

Viscolul şi zăpada căzută azi-noapte în Olt le-a dat de furcă autorităţilor, drumarilor, dar şi şoferilor, care sunt şi cei mai nemulţumiţi de condiţiile în care se circulă. „Aseară la 11 era teroare, mergeam cu 30 la oră şi nu se vedea niciun utilaj pe stradă. Nici acum nu s-au schimbat multe“, a spus Florin Guţă, de 39 de ani, şofer. Astfel, la 9.00 azi-dimineaţă în judeţul Olt era blocat drumul judeţean 576 D Bacea-Movileni-Potcoava, iar localităţile Ştefan cel Mare şi Vitomireşti nu aveau curent electric.

Pe drumurile naţionale se circulă bine

Drumarii spun că au ieşit pe şosele de azi-noapte, însă azi dimineaţă erau câteva drumuri impracticabile. „Pe DJ 653, între localităţile Stoicăneşti – Crăciunei şi Radomireşti, pe DJ 546, între localităţile Dăneasa şi Zănoaga; DJ 546 B, între localităţile Bacea – Şerbăneşti şi Movileni, circulaţia este blocată, autovehicululele deplasându-se pe alte rute“, a explicat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Pe drumurile naţionale lucrurile au stat mai bine. La primele ore ale dimineţii se circula normal. „Nu sunt probleme pe drumurile naţionale, se circulă normal. Maşinile au intervenit de azi-noapte“, a spus Vali Gorunescu, directoarea Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt a răspuns în 24 de ore, de sâmbătă de la 5 dimineaţa până astăzi la aceeaşi oră a dimineţii, la peste 100 de solicitări. „Am avut 109 intervenţii pe raza judeţului Olt. Cazuistica este diversă. Au fost oameni îngheţaţi, au fost şi câteva accidente de circulaţie, şi intoxicaţi cu monoxid de carbon“, a spus dispecerul de serviciu. Reprezentanţii SJA Olt se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească având în vedere condiţiile meteo.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite