Slatina: Zâmbiţi, vă rog! S-a deschis salonul internaţional de caricatură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de vizitatori au admirat caricaturile expuse la Slatina
Sute de vizitatori au admirat caricaturile expuse la Slatina

Caricaturişti din 13 ţări vor să îi facă pe slătineni să zâmbească în acest weekend. Primul  Salon Internaţional de Caricatură din Olt şi-a dechis porţile azi la Slatina.

În oraşul care devine o dată pe an capitala umorului în timpul Festivalului Oltenii şi Restu’ Lumii, caricaturişti din toată lumea îşi prezintă în aceste zile lucrările pe care publicul slătinean iubitor de umor şi satiră le va putea nota. Fie că sunt caricaturizate vedete internaţionale la Bruce Willis, Barak Obama, Michael Jackson sau vedete autohtone ca Dan Bitaman, Andreea Raicu sau Mihaela Rădulescu, caricaturiştii au un singur scop, acela de a smulge un zâmbet sau chiar două oamenilor cuprinşi de grija zilei de mâine şi de criza economică. „Se zice că o zi în care n-ai râs, este o zi pierdută. Scopul nostru este să îi facem pe oameni să zâmbeească şi tot ce trebuie să facă este să vină la această expoziţie. Caricatura este acum la îndemâna oricui. Aşa că, zâmbiţi, vă rog”, a spus caricaturistul craiovean Gabriel Bratu, unul dintre organizatorii expoziţiei.

Artişti din 5 continente


Şi cum să nu zâmbeşti atunci când vezi într-un tablou cum o femeie goală spune „Nu mai am nimic. Am rămas numai cu ce am pe mine”, iar caricaturistul Mihai Stănescu din Bucureşti îi dă răspunsul „Prezintă „vremea” la un ziar”. În caricatură nici moartea nu mai este înspăimântătoare. În timp ce un om stă întins pe şinele de care ferată şi aşteaptă să vină trenul, o voce îi spune: „Ai ghinion! Săptămâna asta e grevă şi la CFR şi la Poştă”.
„ Această expoziţie internaţională, făcută aici în inima Olteniei ne arată strânsa legătură care există între olteni şi umor. Slătinenii pot admira 89 de lucrări ale unor artişti din 5 continente”, a spus Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt. Expoziţia va fi deshisă o săptămână.


Premiile salonului au fost luate de români


Din cei 36 de artişti din 13 ţări şi vcei 53 de caricaturişti din România, organizatorii, Consiliul Judeţean Olt, Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti , Muzeul de Artă Craiova şi Muzeul Judeţean Olt au oferit 5 premii, dintre care toate ua fost primite de artiştii din România.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite