Visi Ghencea a plecat în aplauzele oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Visi Ghencea a fost condus pe ultimul drum de zeci de oameni
Visi Ghencea a fost condus pe ultimul drum de zeci de oameni

Omul de cultură şi actorul Visi Ghencea de 54 de ani, a fost condus ieri după amiază pe ultimul drum de familie şi prieteni. Visi a murit pe 23 decembrie, la un spital din Bucureşti.

Cu ochii în lacrimi, dar aplaudând din tot sufletul, oameni de cultură, actori, regizori sau prieteni de-o viaţă au văzut cum trupul neînsufleţit al lui Visi părăseşte Casa de Cultură a Sindicatelor. “Visi este un destin irepetabil şi din păcate nu mai putem să vedem continuarea. A fost cel care a readus cultura în Slatina şi a făcut ca Eugen Ionescu să redevină un brand de oraş”, a spus regizorul Mihai Lungeanu.

„Visi Ghencea este omul care s-a zbătut ca Slatina culturală să existe cu adevărat. De mai bine de 3 decenii îl poţi repera în aproape orice demers cultural organizat în judeţul nostru”, a spus Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.
Visi Ghencea a plecat dintre olteni în seara zilei de 23 decembrie, răpus de o boală gravă, miastenia gravis, care i-a distrus substanţa care face legătura între muşchi şi centrii nervoşi.
Visi Ghencea a fost  fondatorul Societăţii Culturale Eugen Ionescu în 1992, al Teatrului Eugen Ionescu în 1991, al Centrului European al Absurdului la Slatina, iniţiator al Festivalului Oltenii şi Restu Lumii care a debutat în 1996.  Visi a fost directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promvarea Culturii Tradiţionale Olt.
Visi a primit în acest an Trofeul Eugen Ionescu în cadrul Festivalului Zilele Eugen Ionescu pe care l-a lansat în urmă cu 15 ani.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite