Slatina: Viorel Enuş, profesorul care vânează talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionat de sport încă din copilărie.  După ce a jucat o perioadă pentru echipa de juniori a Universităţii Craiova, a ales să devină profesor de educaţie fizică. După absolvirea  Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a devenit  profesor la Liceul Osica de Sus. Este îndrăgostit de meseria sa şi pune foarte multă pasiune în tot ceea ce face. Se implică în toate activităţile şcolare şi vrea să facă din elevii osiceni campioni la diferite discipline sportive. Împreună cu elevii săi a participat la foarte multe competiţii, obţinând rezultate de top  în cadrul olimpiadelor naţionale şi a competiţiilor judeţene. Anul trecut Viorel a obţinut alături de echipa de fotbal a liceului, în cadrul Olimpiadei Naţionale  a Sportului Şcolar, locul întâi la faza judeţeană, terminând competiţia pe locul doi.  „Mi-a plăcut sportul de când mă ştiu şi am jucat fotbal la mai multe echipe din Oltenia. După ce mi-am încheiat cariera sportivă în urma unor probleme de sănătate, am devenit profesor de educaţie fizică. La şcoală am avut ocazia să lucrez cu mulţi copii, majoritatea dintre ei fiind foarte talentaţi şi m-am ataşat de aceştia. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi vreau să promovez valorile sportului osicean”, ne-a mărturisit tânărul profesor.


„Ora de sport nu înseamnă numai să joci fotbal”


Este o persoană deschisă căreia îi place să fie alături de elevii săi şi să-i îndrume către o carieră sportivă. A descoperit şi promovat mai multe talente în rândul elevilor osiceni, printre aceştia aflându-se campioni la şah şi handbal. Vrea să demonstreze tuturor că şi învăţământul rural poate fi la acelaşi nivel cu cel de la oraş. „Sunt foarte mulţi copii buni care merită să fie promovaţi. În timpul orelor îi învăţ că ora de sport nu înseamnă numai să joci fotbal. Înseamnă să ai anumite responsabilităţi, iar cea mai importantă dintre ele este lucrul în echipă. Fiecare dintre elevi trebuie să înveţe acest lucru ”a spus Viorel.


Mişcarea înseamnă sănătate


În afara orelor de sport, Viorel este un înrăit jucător de fotbal. De fiecare dată când are timp pleacă alături de prietenii săi, la sală, la o partidă de fotbal. Face multă mişcare şi încearcă să transmită mai departe şi elevilor săi acest lucru. „Numai prin sport te poţi menţine într-o formă fizică foarte bună. Este foarte important pentru sănătatea noastră să ne menţinem în formă. Tinerii ar trebui să mai renunţe la orele petrecute în faţa calculatorului şi să pună mai mult accent pe exerciţiile fizice”, ne sfătuieşte Viorel.



Profil:
Născut: 05 august 1974, Caracal
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Bucureşti
Idealuri: Vrea să facă din elevii săi mari campioni sportivi

Întrebări:
Care este secretul în relaţia elev-profesor?
V.E. Pentru a capta atenţia şi interesul elevilor pentru sport., trebuie să îi respecţi şi să te ocupi de ei pentru a putea obţine rezultate. Pun mare accent pe respectul reciproc şi acest lucru dă rezultate.
Cum te descurci pe timp de criză?
V.E. Atunci când sunt la şcoală uit de toate problemele.  Fac exact ceea ce-mi place şi asta mă face să mai uit de problemele cotidiene. Este destul greu să trăim pe timp de  criză, dar sper ca lucrurile să se îndrepte.
Ce-i place
Admir oamenii cu caracter,  pe cei care au voinţă şi sunt dispuşi la sacrificii pentru a reuşi. În timpul liber îmi place să joc fotbal alături de prietenii mei, iar când ajung acasă continui meciul de fotbal împreună cu băiatul meu, pe calculator.
Ce nu-i place
Mentalitatea unora dintre noi. Sunt prea mulţi oameni care privesc lucrurile numai dintr-un anumit unghi. Nu-mi place să văd că sportul este din ce în ce mai uitat. În afară de fotbal la noi nu se mai promovează nimic.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite