Slatina: Viorel Chirea şi-a lansat cartea la Galeria Artis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La eveniment au participat oameni de cultură şi elevi
La eveniment au participat oameni de cultură şi elevi

Galeria Artis a găzduit astăzi lansarea cărţii „Influenţe ale picturii bizantine în bisericile din judeţul Olt” a autorului Viorel Chirea.

Oameni de cultură din judeţul Olt şi elevi ai Colegiului Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina s-au adunat astăzi la Galeria Artis a Muzeului Judeţean Olt pentru a lua partea la lansarea cărţii lui Viorel Chirea. „Lucrarea lui Viorel Chirea reprezintă o contribuţie la cunoaştere influenţei artei bizantine asupra picturii din bisericile judeţului Olt“, a spus Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.
Autorul s-a născut la Caracal şi este absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova, iar în prezent este referent artistic la Secţia de Artă Plastică a Centrului Cultural Radu Şerban din Caracal. „Pictor de biserici, fotograf, pasionat de arheologie, Viorel Chirea a simţit nevoia de a se informa, de a cunoaşte valoroasele tradiţii ale artei religioase“, a spus Laurenţiu Guţică. Lucrarea rezervă un capitol trecerii în revistă a 7 lăcaşuri de cult pe care le consideră reprezentative pentru judeţul Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite