Slatina: Victoria Ion, educatoarea soprană din Corul Millennium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează în învăţământ de 30 de ani şi a pregătit zeci de generaţii de copii pentru şcoală. Cântă din copilărie, iar din anul 2000 face parte din Corul Millennium.

Victoria îşi începe povestea vieţii vorbind despre meseria ei, despre cât de mult şi-a dorit să lucreze cu cei mici şi cât îi iubeşte. Jocurile copilăriei, în care fetiţa de câţiva ani lua locul învăţătoarei, s-au transformat în scurt timp în realitate. „Dintotdeauna am simţit că menirea mea este să lucrez cu copiii. Când eram mică mă jucam împreună cu prietenele mele: eu eram învăţătoarea şi ele elevii. Am ales să urmez Liceul Pedagogic, şi imediat după terminarea studiilor m-am angajat în învăţământ“, povesteşte Victoria Ion. Trei decenii au trecut de la primul „Bun venit“ pe care l-a urat copiilor, dar îşi iubeşte meseria ca în prima zi. Nu se plictiseşte niciodată de micuţii, care îi luminează viaţa. „Acum lucrez ca educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 5 din oraş, însă locul meu de suflet rămâne Grădiniţa cu Program Normal Nr 13. Eu m-am ocupat practic de înfiinţarea ei, fiecare scpunel sau măsuţă au fost aduse de mine. M-am mutat aici însă pentru că este mai aproape de casă. Eu mă simt bine în orice loc dacă sunt în preajma copiilor. Şi în fiecare an am avut cei mai frumoşi copii“, mărturiseşte educatoarea.

A cântat la peste o sută de spectacole

Meseria ocupă primul loc în viaţa Victoriei, însă aceasta nu uită de marile ei pasiuni, desenul şi muzica. „Copil fiind desenam mai tot timpul, iar în privinţa muzicii cred că îi moştenesc pe bunica şi pe tatăl meu. Din liceu am început să cânt în cor. Din anul 2000 cânt în cadrul Corului Millennium, sunt soprană. Mă simt foarte bine făcând asta, mai ales că lucrez cu profesorul Alexandru Chirilă Stanciu care este un model pentru mine“, explică Victoria. A cântat la peste o sută de spectacole în întreaga ţară şi păstrează multe amintiri frumoase din timpul acestora. Cea mai de preţ rămâne însă întâlnirea cu unul dintre sutele de copii pe care i-a învăţat primii paşi în viaţă. „Îmi aduc aminte că la un spectacol de-al nostru în primul rând stătea un tânăr, care mi-a oferit un buchet de flori. M-a întrebat «Nu vă mai aduceţi aminte de mine?». I-am recunoscut ochii şi privirea. Era unul dintre puişorii mei, care devenise preot“, îşi aminteşte Victoria. Educatoarea reuşeşte să-şi împartă timpul cu succes între meseria sa şi hobby-ul său. Femeia crede că atunci când iubeşti ceea ce faci, reuşeşti să treci peste greutăţi.
Despre planurile de viitor Victoria nu vobeşte prea mult. Femeia răspunde scurt: „Am să continui să fac ceea ce îmi place!“.


NĂSCUTĂ. 1 septembrie 1961, Piatra-Olt, judeşul Olt
STUDII. Liceul Pedagogic din Slatina, Facultatea de Sociologie-Psihologie din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti
FAMILIE. Căsătorită, are doi băieţi

Ce-i place
•• „Iubesc oamenii şi nu sunt cuvinte mari. Îmi place să relaţionez cu ei şi îmi iubesc meseria. Mi-a plăcut dintotdeauna să pictez iar pasiunea mea este cântul. Apreciez oamenii sinceri şi altruişti, altruismul este calitatea pe care o apreciez cel mai mult la cei din jurul meu şi mă străduiesc şi eu să fiu la fel“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc ipocrizia şi oportunismul, dar, din păcate, în ziua de azi întâlnesc prea mulţi oameni care au aceste defecte. Nu suport să stau degeaba, mă plictisesc foarte repede“.

•• Apreciează oamenii genul de muzică pe care îl abordează corul din care faceţi parte?
V.I.: Corul Millennium are un public constant, dar nu foarte numeros. Sunt oameni care ne întreabă când şi unde va avea loc următorul spectacol sau ce mai pregătim. Noi abordăm un stil de muzică greu accesibil, dar în ultmul timp am încercat să mulţumim pe toată lumea. Având în vedere că Slatina, ca reşedinţă de judeţ, nu are o filarmonică, Corul Millennium este mesagerul oraşului.

•• Ce sfat le daţi tinerilor care vor să cânte?
V.I.: În primul rând trebuie să se evalueze corect şi să fie siguri că au calităţi muzicale. Este foarte important să fie perseverenţi şi să trateze cu seriozitate ceea ce fac indiferent dacă este meseria lor de bază cântatul, sau dacă este o simplă pasiune.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite