Slatina: Veterinarul şi mecanicul din Olt, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veterinarul din Caracal şi mecanicul auto din Brastavăţu sunt suspectaţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupă cu traficul de droguri.

Paul Fârdă, din comuna Brastavăţu şi Ilie Jilcu, din Caracal au fost ridicaţi duminică noapte de procurorii DIICOT, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile lor. Potrivit datelor anchetei, cei doi bărbaţi erau implicaţi într-un grup infracţional organizat format din 54 de învinuiţi care acţiona pe două paliere, corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în Drobeta Turnu Severin şi Brastavăţu. "Aceştia procurau din circuitul licit cantităţi importante de droguri şi întocmeau documente false pentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionale desfăşurate. Valoarea drogurilor traficate depăşeşte suma de 130.000 de lei", se arată într-un comincat la DIICOT. Oamenii legii au percheziţionat locuinţa celor doi bărbaţi, de unde au ridicat mai multe baxuri cu ketamină. Poliţiştii au reţinut-o pentru trafic de droguri şi pe concubine bărbatului din Brastabvăţu, Elena Chiliban. Aseară, femeia a fost eliberată, fiind cercetată în continuare.

Mecanicul făcea rost de ketamină de la veterinar

Vecinii bărbatului din Brastavăţu spun că nu ştiau cu ce se ocupă acesta. “El e mecanic de meserie, repară maşini. Am auzit de percheziţii. Fiul meu a fost acolo când s-au făcut, a fost luat ca martor de poliţişti. Noi nu am avut o relaţie bună cu Paul, deşi suntem vecini”, a povestit Floarea Cristea.
Conform procurorilor DIICOT, Paul Fârdă procura ketamina de la medicul veterinar şi o distribuia unor persoane din Petroşani şi Haţeg. Veterinarul elibera reţete pentru ketamină, medicament folosit pentru anestezierea animalelor mari, după care ridica produsele din farmacia la care lucra. Intra apoi pe fir mecanicul auto, care făcea livrarea mai departe. Ambii sunt cercetaţi acum pentru trafic de droguri şi riscă ani buni de închisoare. “Cei doi au fost reţinuţi, iar astăzi vor fi prezentaţi Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a declarat Victoriţa Povarnă, procuror în cadrul DIICOT Hunedoara.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite