Slatina: Veronica Svanstrom personalizează amintirile slătinenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este traducătoare în Suedia şi a adus în Slatina o artă de care nordicii sunt îndrăgostiţi- scrapbooing-ul, adică personaizarea fotografiilor, albumelor sau crearea de invitaţii de nuntă originale.

A copilărit în Slatina, a ajuns în Suedia prin căsătorie, iar în urmă cu un an de zile a descoperit o îndeletnicire care i-a schimbat viaţa şi a devenit o mare pasiune- scrapbooking-ul. Pornind de la o poză, tânăra creează pe o bucată specială de carton o adevărată operă de artă. „O prietenă din Suedia se ocupă şi aşa ceva şi când am intrat în atelierul ei şi am văzut cum se lucrează şi ce înseamnă această artă, m-am îndrăgostit pe loc. Trebuie să recunosc că înainte am exersat pe internet, dar nu se compară cu satisfacţia pe care o ai cînd reuşeşti să faci tu o lucrare completă”, a spus Veronica Svanstrom.

Thomas Jefferson şi Mark Twain au făcut scrapbooking

Arta a pasionat-o încă de mică, aşa că a reuşit repede să îşi facă prieteni printre suedezii pasionaţi de scrapbooking. „Se fac întâlniri regulate la care participăm toţi care avem acest hobby. Facem shimb de idei, de păreri, de punem la curent cu tehnicile în domeniu, cu noile materiale care au apărut pe piaţă. Scrpboking-ul a apărut în SUA în 1800 şi a fost pracicat chiar şi de Thomas Jefferson şi Mark Twain, iar după 1980 a devenit o adevărată industrie. La noi în România a ajuns abia acum, iar eu am organizat la Craiova în iulie prima întâlnire din ţară de scrapbooking”, a explicat Veronica.
Tânăra şi-a făcut un blog unde povesteşte românilor derspre pasiunea ei, îi învaţă cum să îşi personalizeze pozele, albumele, amintirile şi le face rost de produse. „Cât am stat la Slatina în vacanţă m-am întâlnit cu foarte mulţi oameni care au vrut să înveţe să facă albume, invitaţii, mulţi au fost încântaţi. Eu spun povestea mea şi a pasiunii mele pe blogul meu, scrapbookemporio.blogspot.com. Îi învăţ pe oameni cum să creeze, cum să combine culorile şi produsele”, a spus Veronica.

Hobby pentru suedezi, afacere pentru slătineni

Vrea să găsească în Slatina persoane care să se ocupe de această artă şi să îi înveţe şi pe alţii pentru că ea crede că şi românii pot învăţa să facă bani din hobbyurile lor. „Vreau să găsesc pe cineva aici care să înveţe şi care să le arate şi altora această artă. În Suedia oamenii nu îşi vînd creaţiile pentru că acolo este un hobby, cei care fac afaceri si vorbim aici de o întreagă industrie sunt cei care vând produsele. În România se pot face bani din felicitările personalizate şi albume”, a spus Veronica.
Pe lângă relaxarea pe care ţi-o oferă acest hobby, poţi să laşi urmaşilor o parte din viaţa ta. „Poţi să-ţi personalizezi amintirile, le poţi trasmite genraţiilor viitoare o parte din tine, un mesaj pentru fieacre lucrare trebuie să aibe un titul, o explicaţie, un sfat. Fotografile vechi pot căpăta o altfel de însemnătate dacă fac parte dintr-o lucrare de scrapbooking”, a spus tânăra.



NĂSCUTĂ
14.09.1977, Craiova, judeţul Dolj
STUDII
Facultatea de Limbi Străine, Universitatea din Craiova
FAMILIE
Căsătorită

CE-i PLACE
Iubesc desenul, culoarea, natura. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu familia şi cu prietenii. Pasiunea mea este scrapbooking-ul.

CE NU-I PLACE
Nu suport aroganţa şi lipsa de civilizaţie pe care le avem noi, românii. Nu înţeleg de ce nu vrem să ţinem curăţenia, să protejăm mediul, să fim corecţi unii faţă de alţii.

Ce îţi trebuie că să faci scrapbooking?
Ai nevoie de un anumit tip de hârtie, fără acid şi lignină, care nu distruge fotografiile. Cartonul are o textură aparte. Ai nrvoie de adezivi, un cutter şi o foarfecă şi de câteva produse speciale. Toatea cestae costă maxim 30 de euro. Apoi ai nevoie de imaginaţie, răbdare şi multă pasiune.

Cum este viaţa în Suedia?
Total diferită de cea de aici. Acolo nu este tres, lumea este mai calmă, mai francă, mediul este foarte curat, nu simţi miros de gaze de eşapament, peste tot sunt păduri, spaţii verzi, peisaje frumoase şi curate şi oameni civilizaţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite