Slatina: Vecinii tinerilor intoxicaţi cu gaze: „Am auzit că fumaseră etnobotanice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate
Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate

Medicii legişti vor efectua astăzi necropsia tânărului mort, urmând să stabilească din ce cauză a decedat acesta.

Cei doi tineri care au ajuns în comă la spital, în a doua zi de Crăciun, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, şi-au revenit. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde aceştia sunt internaţi, spun că se află acum în afara oricărui pericol. “Pacienţii sunt internaţi la Secţia Medicală. Sunt conştienţi, cooperanţi, iar starea lor de sănătate este bună”, a spus medicul Romeo Stănculescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Slatina.

Blocul în care s-a întâmplat nenorocirea

Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate

Constantin Tufaru, de 23 de ani,  Victor Găliceanu, de 18 ani, Darius Vlădescu, de 20 ani, Mihai Popescu, de 23 ani, şi un alt tânăr, toţi din municipiul Craiova, veniseră la Balş pentru a petrece Crăciunul în garsoniera cumnatului lui Constantin. “Au venit de vineri seară. A doua zi după Crăciun, cumnatul unui dintre ei, proprietarul garsonierei, i-a tot sunat, dar nu răspundeau. Când a venit să vadă ce s-a întâmplat, i-a găsit pe toţi în pat”, a povestit Geta Iancu, vecină. Constantin Tufaru a fost găsit decedat, iar doi dintre prietenii săi se aflau în comă. Ceilalţi doi tineri s-au simţit şi ei rău de la gaze, însă unul a refuzat transportul la spital, iar celălalt nu a necesitat internarea.

Vecinii sunt şocaţi

"Veneam cu nepoţica din parc când am văzut SMURD-ul şi Poliţia la bloc. Apoi l-au scos pe băiatul mort şi l-au băgat într-o maşină. Alţi tineri au fost luaţi de salvare şi duşi la spital", a spus un alt vecin.

Poliţiştii anchetează moartea tânărului

Vecinii spun că tinerii ar fi consumat etnobotanice. “Am auzit că au fumat etnobotanice şi că din acest motiv nu au mai simţit mirosul de gaze”, a spus Adrian Oancea, un vecin.

Adrian Oancea

Adrian Oancea

Familiile celor intoxicaţi nici nu vor să audă aşa ceva. “Copiii nu au consumat nicio substanţă, s-au intoxicat cu gaze!”, a spus ruda unuia dintre tinerii internaţi în spital. Poliţiştii au început o anchetă.  “S-a dispus efectuarea necropsiei persoanei decedate, urmând să se stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a precizat comisarul Claudia Radu.

INFOBOX

Tânărul decedat a fost transportat la morga Spitalului Balş. Medicii legişti vor efectua astăzi necropsia cadavrului, urmând să stabilească din ce cauză a murit acesta. Tot astăzi, familia tânărului mort îi va ridica trupul de la morgă. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească dacă cei cinci băieţi au consumat sau nu etnobotanice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite