Slatina: Valentina Dumitru face podul ca să urce pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la patru ani practică gimnastică aerobică. Acum este una dintre cele mai bune eleve de la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran“ din Slatina.

Valentina era la grădiniţă când a păşit pentru prima oară în sala de gimnastică a Palatului Copiilor din Slatina. Mama sa a fost cea care i-a recomandat acest sport, iar ea nu a stat prea mult pe gânduri şi a mers să se înscrie la palat. „Eu aveam patru ani şi jumătate atunci când mi-a zis mami să merg la gimnastică. Mi-a plăcut ideea pentru că eram o fire energică şi mi-a plăcut tot timpul să fac mişcare. Era să renunţ de câteva ori fie pentru că tatăl şi bunicul meu nu erau de acord cu acest sport, fie pentru că nu prea mai aveam timp dar am continuat în cele din urmă“, povesteşte Valentina Denisa Dumitru. După primii paşi în gimnastică, Valentina şi-a dorit să facă performanţă. Aproape zi de zi a mers la palat pentru a se antrena. „De la primele ore petrecute în sala de sport mi-am dat seama că iubesc gimnastica. Am început să merg zi de zi la palat pentru a învăţa cât mai multe. Vreau să fac performanţă în gimnastică“, mărturiseşte gimnasta.

A participat la numeroase competiţii

Au trecut şapte ani de când a fost iniţiată în tainele gimnasticii. Acum şpagatul, sfoara sau cumpăna nu-i mai dau bătăi de cap. Alături de colegele ei de la cerc a reprezentat oraşul în nenumărate competiţii judeţene şi chiar naţionale, unde a câştigat numeroase premii care stau la loc de cinste în sala de sport. „Am fost la foarte multe concursuri cu formaţia şi mi-a plăcut foarte mult. La primul concurs din 2005  a fost mai greu dar acum nu mai am emoţii, ador să fiu pe scenă. Anul trecut am obţinut locul III la un concurs internaţional care a avut loc la Arad şi tot în 2010 am luat locul I la Târgu Jiu. La competiţia de gimnastică de la Giurgiu am obţinut locul III“, povesteşte mica gimnastă.
Valentina, spre deosebire de fetele de vârsta ei, nu are suficient de mult timp pentru relaxare. Pentru ea copilăria înseamnă mersul la şcoală, la sala de gimnastică şi ajutorul dat familiei. Având o mamă cu probleme de sănătate, copila trebuie să aibă grijă de frăţiorul ei care are numai doi ani. Nu mai are timp pentru a se juca cu păpuşile dar nu se plânge, se bucură că oferă o mână de ajutor familiei. „Îmi este destul de greu pentru că la şcoală merg în fiecare zi, iar la gimnastică de două sau trei ori pe săptămână. Pe lângă asta, trebuie să o mai ajut şi pe mami. De exemplu ieri ea a avut puţină treabă prin curte şi mi-a zis că durează o jumătate de oră. La 15.30 eu am fost la uşă, gata sa plec la gimnastică, iar la aceeaşi oră mami a intrat pe uşă pentru a avea grijă de fratele meu. Tot timpul sunt cu ochii pe ceas pentru a nu întârzia“, încheie Valentina.

Profil
NĂSCUTĂ. 5 mai 2000, Balş
STUDII. Elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală George Poboran din Slatina
FAMILIE. Are un frate mai mic

Ce-i place
•• „În timpul liber îmi place să mă joc la calculator şi să mă uit la desene animate. Îmi place să am grijă de mine, să mă îmbrac frumos şi să mă mai machez din când în când pentru că nu am voie. Apreciez copiii cuminţi şi pe cei care nu vorbesc urât“.

Ce nu-i place
•• „Nu prea îmi place când mă trimite mami la magazin să fac cumpărături. Nu prea mă pricep la pictat. În general fac tot ce îmi cer părinţii sau mi se cere la şcoală chiar dacă nu îmi place. Nu suport să stau în preajma copiilor care fac prostii şi înjură“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
V.D.D.: M-am gândit la asta deşi sunt încă mică şi cred că mi-aş dori să ajung o mare gimnastă sau să fiu antrenor de gimnastică. Practic de mult acest sport şi nu vreau să renunţ pentru că în primul rând îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred că am şi talent. Nu visez să fiu doctoriţă sau învăţătoare aşa cum vor toate fetiţele de vârsta mea.

•• Ai vreun model pe care-l urmezi în gimnastică?
V.D.D.: Ca toate fetiţele de vârsta mea, care practică acest sport, îmi place şi mie foarte mult de marea gimnastă a României, Nadia Comăneci. Mi se pare foarte talentată, muncitoare şi frumoasă. Cred că din acest motiv a şi reuşit, pentru că în acest sport trebuie să ai şi talent dar să fi şi muncitor. Nadia Comăneci trebuie să fie un model pentru noi, gimnastele mai mici.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite