Slatina: Ursitoarele, aşteptate în casa mămicii obeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţul şi părinţii Victoriei sunt nerăbdători să vadă bebeluşul. Foto: Florin Ardelean
Soţul şi părinţii Victoriei sunt nerăbdători să vadă bebeluşul. Foto: Florin Ardelean

În această seară, în casa familiei din Olt vor veni ursitoarele. De la ritual va lipsi Anişoara, copilul care a devenit vedetă încă din primele zile de viaţă.

Victoria Lăcătuş (25 de ani), din comuna Drăghiceni (Olt), care cântăreşte 240 de kilograme, a adus pe lume joi, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, o fetiţă de 2,9 kilograme. Operaţia prin cezariană a decurs fără probleme, pacienta fiind în continuare monitorizată de către specialişti.
După intervenţie, mama a fost dusă la Reanimare. Deşi medicii spun că şi fetiţa riscă să dezvolte obezitate morbidă, Victoria este în culmea fericirii. „E voioasă şi nu se plânge că o doare ceva. Bucuria e prea mare ca să se mai gândească la alte probleme de sănătate”, ne-a spus Daniela Soşoiu (21 de ani), sora oltencei.

Se pregătesc de sărbătoare

Pentru că nu i-a fost alături la marele eveniment, Costică Lăcătuş (37 de ani), partenerul Vioricăi, a luat ieri trenul spre capitală, pentru a-şi îmbrăţişa soţia şi odrasla. „Cadoul cel mai mare este că sunt tătic. Nu mai contează nimic altceva, deşi aş fi fost încântat să cumpăr un buchet de trandafiri îngeraşului meu. Nu am avut bani”, ne-a mărturisit bărbatul.

La Drăghiceni, apropiaţii Anişoarei se pregătesc să primească ursitoarele. Chiar dacă niciun membru al familiei Lăcătuş nu va fi prezent la evenimentul din această seară, ritualul se va desfăşura începând cu ora 19.00.

„Se pune pe masă o tavă, pe care moaşa aşază nişte obiecte, cum ar fi un pietăn, carte, ruj, farduri, icoană, ca Anişoara să fie deşteaptă,cochetă, ascultătoare, îngrijită, credincioasă, să aibă din toate câte ceva. Ne-ar plăcea să fie avocat sau profesoară. Dacă va iubi altă meserie, nu ne împotrivim“, ne-a spus sora Vioricăi.

Cazul gravidei este unic in Romania. Recordul mondial îi aparţine unei rusoaice care cântarea 250 de kilograme atunci când a devenit mamă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite