Slatina: Uniunea Europeană dă 4 milioane de euro Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina vine de la Uniunea Europeană care va da 4 milioane de euro pentru renovări, în urma unui proiect făcut de Consiliul Judeţean Olt.

Pereţi jupuiţi, instalaţie sanitară distrusă, cabinete medicale pe care vremea şi-a pus amprenta şi igrasie. Aşa arată Ambulatoriul de Specialitate al SJU Slatina la 20 de ani de la construcţia sa, perioadă în care s-au făcut doar mici reparaţii. Clădirea va intra luna aceasta într-un proces de modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură medicală. Costurile proiectului se ridică la 4 milioane de euro, bani europeni, dintre care 1,5 milioane vor fi folosiţi pentru infrastructură, iar 2,5 milioane pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală. „Ştiu că s-a făcut licitaţia dar acum se derulează perioada de contestaţii, timp de 10 zile. După încheierea acestei etape vor putea începe lucrările, noi credem că luna aceasta se va întâmpla acest lucru“, a spus Roxana Dragomir, fostul manager SJU Slatina.
 
„Arată jalnic, nici nu zici că eşti în spital”

Din banii UE va fi reabilitat şi bazinul şi vor fi schimbate instalaţiile. „Clădirea are aproximativ 22 de ani de la construcţie, iar în tot acest timp s-au făcut doar mici reparaţii. Populaţia va avea parte de un ambulatoriu la stadii europene. Va fi reabilitat bazinul care nu este funcţional acum, vor fi schimbate instalaţiile termice“, a spus Roxana Dragomir. Lucrările au termen de finalizare anul 2012.
Aceasta este cea mai mare investiţie care se va face în spital, finanţarea pe care SJU Slatina a primit-o de la Consiliul Judeţean ( CJ) Olt fiind de numai 200 000 de lei, de 10 ori mai puţin decât echipa ALRO Slatina aflată în Liga a III-a. Anul trecut spitalul a primit 450 000 de lei, bani cu care a refăcut parcarea şi o faţadă. „Am făcut şi o listă cu dotările necesare, adică aparatură de ultimă generaţie de care cabinetele medicale au nevoie. Prin acest proiect, spitalul o să aibă în acest an fonduri pentru investiţii”, a explicat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.
Pe holurile ambulatoriului şi la uşile cabinetelor medicale, oamenii stau şi aşteaptă pe canapele rupte şi în încăperi pline de igrasie. „Păi chiar că are nevoie de reparaţii clădirea asta. Arată jalnic, nici nu zici că eşti în spital“ a spus Ioan Marincea,de 39 ani, funcţionar.



INFOBOX
Spital cu datorii


SJU Slatina are datori de 2 500 000 către furnizorii de medicamente, de materiale sanitare, datorii pentru reactivi dar şi facturi neachitate la utilităţi Aceste datorii sunt aferente anilor 2007, 2008 şi 2009. Unul dintre funizori a acţionat deja în instanţă uniatatea medicală pentru a-şi recupera datoriile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite