Slatina: Un urs de la Grădina Zoologică a ajuns la Zărneşti, urmează alţi doi şi lupoaica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii îşi petrec ultimele zile la Slatina
Urşii îşi petrec ultimele zile la Slatina

Ultimele animale de la Grădina Zoologică Slatina vor părăsi spaţiul în această săptămână. Este vorba de doi urşi şi o lupoaică, unul din urşi ajungând ieri în Rezervaţia Zărneşti.

Marinică a devenit ieri al 54-lea urs al Rezervaţiei Zărneşti. După 14 ani petrecuţi la Slatina, ursul s-a mutat în noua casă, urmând ca zilele acestea să-i fie aduşi şi ceilalţi doi colegi. „Nu ştim când pleacă ceilalţi doi urşi şi lupoaica. Cei de la Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni“ ne anunţă în ziua când pot efectua transportul. Un urs a plecat ieri, iar restul animalelor vor pleca la Zărneşti până la sfârşitul săptămânii”, declară Mirela Pătru, director Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primărei Slatina. Deşi preşedintele asociaţiei care administrează rezervaţia de urşi a declarat că la Slatina „aceste animale mor de foame pentru că, după închiderea grădinii zoologice, nimeni nu s-a mai gîndit şi la ele”, directorul Pătru spune că patrupedele au fost bine îngrijite: „Nu le-am lăsat să moară de foame. Acest lucru îl atestă facturile de pâine şi carne. Am ţinut ursul nemâncat o zi, la îndemnul asociaţiei, pentru a nu folosi tranchilizant şi a-l ademeni la transferul dintr-o cuşcă în alta”.
Grădina Zoologică Slatina a intrat în conservare, urmând să fie transformată într-un parc expoziţional. Proiectul, cu o valoare de 4,2 milioane lei (75% finanţare guvernamentală, 25% contribuţia consiliului local), prevede extinderea suprafeţei actuale de trei hectare, la cinci hectare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite