Slatina: Un tănâr din Radomireşti este anchetat pentru infracţiuni informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au percheziţionat locuinţa tânărului din Radomireşti (foto arhiva)
Mascaţii au percheziţionat locuinţa tânărului din Radomireşti (foto arhiva)

42 de persoane printre care şi un tânăr din comuna olteană Radmoreşti au fost săltaţi ieri de poliţişti şi procurorii DIICOT în urma unor percheziţii domiciliare, efectuate în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Gheorghe Olteanu, de 28 de ani, împreună cu alte 41 de persoane erau specializaţi în comiterea de infracţiuni informatice. “În perioada octombrie 2009 –februarie 2010, învinuiţii Cătălin Zlate şi Cristian Ciuvăţ au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit un număr de peste 50 de persoane (printre care şi băiatul din Radomireşti –n.r). Aceştia erau specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice prin atacuri asupra sistemelor informatice si folosirea frauduloasă a datelor informatice in scopul obţinerii de sume substanţiale. Valoarea prejudiciului creat depăşeşte 11.000.000 de Euro”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Cercetat în libertate

Conform Nadinei Spânu, purtătoarea de cuvânt a DIICOT Bucureşti, 17 dintre membrii grupului infracţional au primit azi-noapte mandate de reţinere pentru 24 de ore. “ Printre aceştia nu se află şi tânărul din Olt. El şi celelalte persoane implicate în acest caz sunt cercetate în libertate”, a precizat Spânu.  

Tânărul din Radomireşti provine dintr-o familie modestă, dar cinstită, spun localnicii. "Sunt 14 fraţi, iar părinţii nu lucrează. Trăiesc din ce câştigă cu ziua pe la oameni, prin sat. Am auzit de Adrian, nu îmi venea să cred că a făcut aşa ceva pentru că e un băiat cuminte. Chiar dacă sunt săraci, sunt oameni cuminţi şi liniştiţi. Nu au făcut niciodată probleme în comună", a spus Carmen Răduca, secretara Primăriei Radomireşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite