Slatina: Un tânăr de 24 de ani a murit după ce a intrat în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 120 de olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima şi în a doua zi de Paşte, întrucât au făcut excese de mâncare şi alcool.

De Paşte, telefonul a sunat continuu la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt. Zeci de persoane din judeţ au mâncat şi au băut până când li s-a făcut rău şi au chemat salvarea. Potrivit lui Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt, de sâmbătă şi până luni au fost înregistrate 375 de solicitări la 112. “Dintre acestea, 120 au fost numai pentru persoane care au consumat în exces alimente, dar şi alcool. Au fost şi două tentative de sinucidere – o minoră a înghiţit medicamente şi a fost transportată la Craiova, iar un bărbat s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc, fiind dus în comă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. De asemenea am avut şi 20 de agresiuni şi au fost şi şase accidente de circulaţie. Restul solicitărilor au fost cazuri medicale”, a spus Moisiu.

Au băut până au intrat în comă

Potrivit acestuia, 14 olteni au fost găsiţi în comă. “Din cele 14 persoane aflate în comă, majoritatea au ajuns în această stare din cauza consumului de alcool. Un tânăr de 24 de ani, din Priseaca, a fost găsit decedat la domiciliul său, după ce a intrat în comă alcoolică. Din câte am înţeles de la aparţinători, băiatul a făcut convulsii pe fondul consumului de alcool. Alte trei persoane au decedat în urma unor accidente vasculare”, a explicat medicul Mădălina Delureanu, de la SJA Olt.

Pacienţii au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Conform cadrelor medicale de la UPU, după ce au primit îngrijirile necesare la spital, majoritatea au plecat acasă pentru a continua petrecerea. Persoanele aflate în comă au mai rămas pentru câteva zile sub supraveghere medicală.

Medicii de la Ambulanţă, dar şi cei de la spital spun că se aşteaptă la un număr mare de solicitări la 112  şi de 1 Mai. Aceştia îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie cumpătaţi la mâncare şi alcool pentru că îşi pun în pericol sănătatea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite