Slatina: Un poliţist de la Circulaţie a murit în timp ce îşi plimba copilul cu motocicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din municipiul Caracal a decedat în această dimineaţă, după ce motocicleta pe care se afla împreună cu fiul său a fost lovită de un autoturism Dacia Logan. Accidentul s-a petrecut pe strada Nicolae Titulescu din localitate.

Valentin Ionescu, de 43 de ani, era agent de circulaţie în cadrul Poliţiei municipiului Caracal din anul 1991. În această dimineaţă, bărbatul a ieşit la plimbare cu motocicleta, împreună cu singurul său copil, Andrei, de 10 ani. Vechiculul pe care îl conducea omul legii a fost izbit de un autoturism al cărui şofer, Ion Bulideanu, de 63 de ani, din oraş, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere.

image

Georgică Dumitru, şeful poliţistului, este şocat de moartea acestuia

"Conducătorul auto a întors maşina fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu motocicleta condusă regulamentar de colegul nostru. În urma impactului, după aproximativ o oră, agentul de poliţie a decedat la Spitalul Caracal. În continuare efectuăm cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat comisarul-şef Georgică Dumitru, de la Poliţia Circulaţiei Caracal. Potrivit acestuia, poliţistul a fost prins sub uşa autovehiculului. El a ajuns în comă la spital unde, ulterior, a decedat. Copilul purta casca de protecţie, spun anchetatorii, şi a scăpat fără răni.

image

Şoferul (stânga) vinovat de producerea accidentului a refuzat să facă declaraţii

Medicii spun că l-au resuscitat pe poliţist timp de o oră, dar fără succes. "Pacientul a fost adus la spital în stare de inconştienţă. A fost resuscitat timp de 60 de minute, dar, din păcate, nu a răspuns manevrelor şi s-a declarat decesul", a spus medicul Iulia Nedeianu, de la camera de gardă a Spitalului municipal Caracal.

"Era un coleg bun"

Colegii poliţistului sunt în stare de şoc, ei spun că nu le vine să creadă ce s-a întâmplat. Aceştia au numai cuvinte de laudă despre colegul lor. "Nu am avut niciodată probleme cu el, era un coleg bun, care îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat, suntem alături de familia colegului nostru", a spus comisarul-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

image

Cristian Belodan, preotul şi prietenul poliţistului mort în accident

Preotul familiei Ionescu spune că poliţistul era un om minunat, cu un suflet extraordinar de mare. "În cunoşteam pe Vali de trei decenii, îmi era prieten, eu l-am cununat. Când s-a făcut poliţist, chiar i-am zis: «tu nu ai nimic în comun cu această meserie, eşti prea bun ca să fii poliţist. Trebuia să te faci preot»", a spus Cristian Belodan, un apropiat al familiei Ionescu.

Conducătorul autoturismului a refuzat să facă vreo declaraţie. Potrivit poliţiştilor, acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă în acest caz.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite