Slatina: Un om de afaceri care se dădea prieten cu fostul general Marius Bălaşa a fost reţinut, după ce a luat mită de la un preot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta i–a promis preotului că îi va angaja soţia pe post de profesor titular la şcoala din comună

Procurorii olteni l-au reţinut aseară pe omul de faceri Cosmin Vătafu, din Râmnicu Vâlcea, pentru trafic de influenţă. Afaceristul, care deţine firma SC Rocom Center SRL este acuzat de preotul Marian Luţu, din comuna olteană Vultureşti, că a pretins şi luat de la acesta suma de 4.500 de euro pentru a o ajuta pe soţia sa să obţină un post de titular ca profesor de religie în învăţământ. „Cei doi s-au cunoscut la Şcoala Generală din comuna Vultureşti. Inculaptul deţine o firmă de calculatoare şi prin activitatea sa avea legături cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, instituţie căreia îi adusese nişte calculatoare. El i-a spus preotului ca va numi o comisie de examinare din Balş, cunoscută de inspectorul general, care va asista la examenul de titularizare la care urma să participe preoteasa. Într-adevăr, comisia a fost din Balş, formată din două profesoare care şi ele sunt cercetate în acest caz. Astfel, preotul i-a dat inculpatului 3.000 de euro şi i-a spus că banii vor merge la inspectorul general, apoi i-a mai dat 1.500. de euro. Ca şi mod de lucru, inculpatul i-a cerut candidatei să scrie la sfârşitul lucrării cuvântul tot, tăiat cu o linie subţire, pentru ca lucrarea să fie recunoscută”, a explicat procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu.

A luat 1,45 la examen


La examenul pentru titularizare, preoteasa a obţinut nota 1.45. Când a aflat de nota soţiei sa, preotul a luat legătura cu omul de afaceri pe care l-a întrebat ce se întâmplă. Acesta i-a spus să stea liniştit pentru că va avea el grijă ca lucrarea să fie schimbată.  Timp de câteva luni, preotul a fost dus cu vorba până când s-a hotărât să îl reclame pe Vătafu. Din lipsă de probe, procurorii l-au reţinut pe acesta abia ieri, după ce zilele trecute i–au percheziţionat locuinţa şi au găsit anumite documente doveditoare în aceasta. Potrivit anchetatorilor, soţia omului de afaceri a recunoscut că soţul ei a luat bani de la preot ca să-i angazeze nevasta, în timp ce Vătafu susţine că a fost vorba doar de un împrumut. Cosmin Vătafu va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă până la 12 ani de închisoare. În acest caz sunt cercetaţi şi fostul inspector Marius Bălaşa, care urmează să fie audiat”, a mai spus procurorul Iacobescu. Marius Bălaşa a fost contactat telefonic de reporterul ADS dar nu a răspuns.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite