Slatina: Un nou studiu de fezabilitate pentru grădina zoologică. Primăria demarează lucrările cu fonduri proprii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina a reactualizat studiul de fezabilitate pentru a demara lucrările de modernizare a grădinii zoologice conform vechiului proiect, aşteptând pe parcursul  lucrării banii promişi de Ministerul Mediului.


Consilierii locali au aprobat astăzi studiul de fezabilitate reactualizat pentru modernizarea şi extinderea grădinii zoologice de la Strehareţi, hotărâre necesară pentru a demara procedura de achiziţie publică. Proiectul nu a fost modificat, doar indicatorii tehnico-economici conform preţurilor actuale. „Pentru început vom aloca o sumă de bani din bugetul propriu ca să demarăm lucrările. Sperăm să obţinem acea finanţare de la Ministerul Mediului pentru continuarea lor. Dacă nu vom reuşi acest lucru şi ministerul nu ne va aloca nici de această dată fondurile necesare, nu ne rămâne decât să continuăm lucrarea din bugetul propriu al primăriei“, a declarat administratorul public Minel Prina.
Închisă publicului de mai bine de trei ani de zile, Grădina Zoologică Slatina a intrat în conservare, la sfârşitul anului trecut animalele şi păsările fiind donate altor grădini zoo din ţară sau străinătate.
Proiectul întocmit în 2007, cu o valoare de 4,2 milioane lei (75% finanţare guvernamentală, 25% contribuţia administraţiei municipale), prevede transformarea grădinii zoo într-un parc expoziţional. Suprafaţa va fi extinsă de la trei hectare, cât ocupă în prezent, la cinci hectare. Grădina Zoologică din reşedinţa Oltului a fost înfiinţată în 1979, fiind amplasată în Pădurea Strehareţi. Iubitorii de animale din judeţul Olt sunt în acest moment privaţi de plăcerea de a vizita o grădină zoologică, cea de la Slatina intrând în conservare, iar cea de la Caracal fiind închisă în 2008 de către autorităţile de mediu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite