Slatina: Un minor de 16 ani a ajuns la spital după ce a consumat etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul se află în plasament la rude, în municipiul Slatina. Familia spune că nu este prima dată când consumă astfel de plante, motiv pentru care a fost trimis la Bucureşti, pentru dezintoxicare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, care nu au dorit să dezvăluie numele minorului, acesta locuieşte la o mătuşă şi la un unchi, părinţii lui fiind plecaţi la muncă în străinătate. Zilele trecute, el a consumat plante etnobotanice şi a început să îşi ameninţe rudele cu bătaia. „Pe mătuşa sa a atacat-o odată cu cuţitul. De câteva ori a fost şi internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Îşi revenea după câteva zile de tratament, apoi  se apuca din nou să consume etnobotanice”, a spus Emil Moţ, directorul DGASPC Olt. Întrucât tânărul a devenit dependent de aceste substanţe, rudele împreună cu reprezentanţii DGASPC Olt au decis să îl ducă la Spitalul Nr. 9 din Bucureşti, unde se află sub tratament. „Minorul a fost preluat de o ambulnaţă care l-a transportat la Bucureşti. El prezenta agitaţii nejustificate, fiind suspect de consum de plante etnobotanice. În fiecare săptămână avem de-a face cu cel puţin două cazuri de acest gen”, a precizat Laurenţiu Moisiu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

Deşi la sfârşitul anului trecut "magazinele de vise" din Slatina au fost închise, tinerii tot fac rost de plante etnobotanice. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, urmând să afle de unde a procurat minorul substanţele interzise de lege.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite