Slatina: Un jandarm are nevoie de 6.000 de lei ca să poată merge din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Stăncilă a fost rănit grav la un picior în urma unui accident de circulaţie petrecut anul trecut. Pentru a putea merge din nou, tânărul are nevoie de o tijă din titan care costă aproximativ 6.000 de lei, bani pe care familia nu-i are.

Alexandru Mihai Stăncilă, are 32 de ani, şi lucrează în cadrul Insperctoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea. Pe 30 august 2010, în timp ce se deplasa cu maşina împreună cu familia sa, a fost rănit grav în urma unui accident rutier. “S-a întâmplat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Eram în maşină cu fiica mea, Nina, şi cu ginerele, Alexandru. El a oprit maşina şi a coborât să ia o sticlă de apă din portbagaj. Un autoturism care venea din spate l-a lovit în plin. Alexandru a fost rănit grav la un picior, a fost dus de urgenţă la Slatina, apoi a fost trimis la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Şoferul care l-a accidentat le-a spus poliţiştilor că a adormit la volan”, a povestit Octavian Dumitru, de 61 de ani, socrul jandarmului.

image

Octavian Dumitru, socrul jandarmului rănit în accident

Dosarul în care se fac cercetări în acest caz se află în prezent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. “Pe 11 aprilie 2011, dosarul a fost înaintat de către poliţie la Parchet, cu propuneri legale”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Tânărul rănit a fost diagnosticat cu politraumatism, fractură deschisă tip III C ambele oase gambă stângă şi traumatism toracic, fractură coasta C3 dreaptă si contuzie abdominală.

Opt luni de chin

După producerea accidentului, Alexandru a stat numai în spital. Pentru a-i salva piciorul, medicii au fost nevoiţi să-l opereze de 13 ori. Peste 30 de colegi de la IJJ Vâlcea au donat sânge pentru el. “M-am recuperat 80% , dar deocamdată nu îmi pot folosi piciorul. Ca să pot merge din nou am nevoie de o tijă din titan, care costă aproximativ 6.000 de lei. Prin bunăvoinţa oamenilor sper să reuşesc să strâng această sumă de bani şi să-mi recapăt mobilitatea, după 8 luni de suferinţă. Vreau să mă întorc alături de colegii mei, cărora le mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru mine”, a spus Alexandru de pe patul de spital.

image

Alexandru este imobilizat la pat de opt luni

Familia jandarmului face apel la oamenii cu suflet mare să îl ajute să poată merge din nou. „Până acum am cheltuit aproape patru sute de milioane, ne-am împrumutat la bănci că au trebuit bani pentru operaţii, pentru tratament”, a mai spus Octavian Dumitru. Cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor tânărului pot face donaţii în contul RO77BTRL03901201H80064XX deschis la Banca Transilvania.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite