Slatina: Un elev premiant şi cei patru fraţi ai săi vor face Sărbătorile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis (în mijloc) alături de familie
Denis (în mijloc) alături de familie

Reprezentanţii Primăriei Slatina spun că vinovaţi de această situaţie sunt părinţii minorilor, care au refuzat mai multe locuinţe ce le-au fost puse la dispoziţie.

Cinci copii din municipiul Slatina, dintre care unul premiant, vor petrece Sărbătorile în lacrimi. Aceştia au ajuns ieri în stradă, după ce poliţiştii şi un executor judecătoresc le-au pus sechestru pe casa în care locuiau cu mama şi tatăl lor, Paula şi Ionel Ciungu. Copiii, care au vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, nu mai pot merge nici la şcoală pentru că hainele şi rechizitele le-au rămas în imobilul pe care oamenii legii au pus lacăt. Denis Ciungu, de opt ani, elev în clasa a II-a la Colegiul Naţional Ion Minulescu, este unul dintre cei cinci copii ai soţilor Ciungu. “E trist pentru că mâine (astăzi n.r.) are serbare la şcoală şi nu poate merge fiindcă nu l-am pregătit, nu i-am luat cadouri. Cum să se ducă aşa?”, a spus Paula Ciungu, mama băiatului.

image

Ionel Ciungu, tatăl copiilor, ameninţă cu greva foamei

Denis este geniul familiei. Are numai note bune la şcoală, iar învăţătoarea lui spune că este un copil exemplar. “E un elev foarte bun, exemplar aş putea spune. Anul trecut a luat premiul I, iar anul acesta are numai calificative foarte bine. Vreau să vă spun că la nivel de clasa a II –a, copilul citeşte foarte bine la limba română. Anul trecut a participat la concursul naţional “Olimpicii Cunoaşterii”, unde a obţinut rezultate bune.  E un copil foarte deştept şi bine îngrijit”, a spus Despina Badea, învăţătoarea copilului.

Familia Ciungu s-a trezit cu executorul judecătoresc şi mascaţii în curte

Familia Ciungu s-a trezit cu mascaţii şi exectutorul judecătoresc în curte

“Primăria îşi bate joc de noi”

Familia Ciungu locuieşte din 1993 în acel imobil de pe strada George Poboran care, după îndelungi procese, a fost retrocedat vechiului proprietar prin hotărâre definitivă şi irevocabilă. Reprezentanţii Primăriei Slatina spun că cei cinci copii au ajuns în stradă din cauza părinţilor. “Noi le-am oferit mai multe locuinţe, dar ei le-au refuzat de fiecare dată. Le vom da un apartament cu trei camere în care să poată sta cu copiii”, a spus Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

Ana Anghel, viceprimarul Slatinei, spune că le-a oferit mai multe locuinţe soţilor Ciungu

Ana Anghel, viceprimarul Slatinei, spune că primăria le-a oferit mai multe locuinţe soţilor Ciungu

Paula şi Ionel Ciungu neagă faptul că reprezentanţii primăriei s-ar fi oferit să-i ajute. “Nu este adevărat. Primăria îşi bate joc de noi. Acuma vrea să ne dea un aparatament care nu are gaze, curent electric şi nici căldură. Nu ne putem duce cu copiii acolo pe frigul ăsta. Acasă aveam lemne, cărbuni, aveam de toate”, susţine femeia.
Soţii Ciungu şi copiii lor au dormit peste noapte la rude. Ei spun că de astăzi nu ştiu ce vor face şi cum vor rezista frigului de afară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite