Slatina: Un bebeluş de două luni a murit în condiţii suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul nu a mai putut fi salvat
Copilul nu a mai putut fi salvat

Anchetă în cazul morţii unui copil de două luni, Marius Alexandru Truică, din comuna Brâncoveni, care aseară a fost găsit decedat în casă, chiar de mama sa. Poliţiştii o cercetează acum pe mama copilului, care ar putea fi acuzată de  neglijenţă.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17.40. Când a văzut că bebeluşul nu mai respiră,  Stela Truică, mama copilului, a sunat imediat la 112 şi a anunţat Ambulanţa. Deşi au ajuns la faţa locului în mai puţin de 20 de minute, mdicul şi asistentul de pe salvare nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa micuţului. „Copilul era decedat de peste 120 de minute. Din câte am înţeles de la mamă, minorul fusese alăptat şi a fost lăsat nesupravegheat, înecându-se cu laptele. Din punctul meu de vedere, neglijenţa a dus la această nenorocire. Copilul nu trebuia lăsat singur, mai ales că era atât de mic”, a spus medicul Dragoş Toader, de la Serviciul de Ambulanţă Olt.

Poliţiştii au făcut cercetări la locuinţa părinţilor bebeluşului

Poliţiştii au făcut cercetări la locuinţa părinţilor copilului decedat

Potrivit cadrelor medicale, minorul a fost găsit cu şnurul de la căciuliţă legat strâns la gât. Oamenii legii nu exclud nici varina ca el să se fi sufocat. „Copilul nu prezină urme de violenţă pe corp. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Stela Truică, mama copilului, a refuzat să vorbească

Stela Truică, mama copilului, a refuzat să vorbească despre cele întâmplate

„Îşi iubea foarte mult copiii”

Vestea morţii micuţului i-a şocat pe localnici, care i-au luat apărarea mamei acestuia. Oamenii spun că Stela Truică îşi iubea copiii, chiar dacă erau o familie mai săracă. „Tatăl copiiilor a plecat să muncească în străinătate, iar mama a rămas acasă să aibă grijă de ei. Au cinci copii, cel mic era al şaselea. Nu prea aveau bani, dar copiii nu au fost neglijaţi niciodată. Nu ştiu cum de s-a întâmplat nenorocirea asta, dar nu cred că mama copilului e vinovată. Îşi iubeşte foarte mult copiii şi avea grijă de ei”, a spus Dan Cojocaru, vecin.

Dan Cojocaru, vecin cu familia Truică

Dan Cojocaru, vecin

Poliţiştii au audiat-o aseară pe femeie ore în şir pentru a afla cum s-a petrecut incidentul. Şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au demarat o anchetă. Dacă va fi găsită vinovată, femeia ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite