Slatina: Un bărbat din Valea Mare s-a spânzurat după ce a rămas fără pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia şi fiica lui Ilie povestesc drama familiei lor
Soţia şi fiica lui Ilie povestesc drama familiei lor

Bărbatul de 41 de ani avea probleme psihice şi era pensinat de 20 de ani. Gândul că a rămas şi fără cei  360 lei pe care îi primea de la stat l-a determinat să îşi pună capăt zilelor. A lăsat în urmă o fata de 16 ani şi o soţie care trebuie să plătească ratele la bănci.

Un bărbat de 41 de ani, din Valea Mare s-a spânzurat zilele trecute de o grindă din gospodăria sa, după ce a rămas fără pensia de boală.
Ilie Capleru era pensionat încă din 1989, din cauza problemelor psihice de care suferea. Anul trecut a fost chemat la o comisie de expertiză, la Bucureşti, iar în octombrie a primit vestea că a fost depensionat. „De atunci a început să aibă tulburări şi mai grave de comportament. În decembrie a făcut nişte crize foarte puternice. Nu am putut să ne mai înţelegem cu el şi am fost nevoiţi să îl internăm la Psihiatrie. L-a luat salvarea legat de mâini şi de picioare“, a spus Vasile Capleru, fratele bărbatului.
Soţia lui Ilie, Gheorghiţa, de 37 de ani povesteşte că bărbatul era tot timpul supărat pentru că a rămas fără pensie. Familia Capleru trăia acum doar din salariul de 460 lei al soţiei şi avea rate la bancă. „Vineri seara mi-a spus că a vrut să se omoare, că i-au luat pensia şi că ne descuram greu cu banii. Am stat de vorbă cu el până târziu şi l-am încurajat, i-am spus că o să trecem peste asta. Sâmbătă, când am venit de la serviciu, l-am găsit spânzurat“, povesteşte cu lacrimi în ochi femeia.
Bărbatul a fost înmormântat luni, iar preotul a decis să îi primească trupul neînsufleţit în biserică, în baza documentelor care atestă că avea probleme psihice.

Spera să îşi primească pensia din nou

Ilie era în proces cu Casa Judeţeană de Pensii şi aştepta documente medicale de la Ministerul Sănătaţii, pentru a dovedi că trebuie să primească din nou pensia de boală. „Dosarul a fost analizat de Institutul de Expertiză din Bucureşti, unde au specialişti şi aparatură performantă şi acolo s-a decis depensionarea. Avem şi acum dosare trimise la Institut şi au mai fost alte persoane depensionate“, a explicat Silvia Drăghici, directoarea CJP.
Din cele 258 de pensii medicale din Olt analizate luna aceasta la Bucureşti, în 100 de cazuri s-a decis depensionarea iar în 88 a fost schimbat gradul de invaliditate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite