Slatina: Un bărbat din Olt a fost săltat de procurorii DIICOT, fiind acuzat de fraudă informatică şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat astăzi 28 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Olt, Vâlcea şi Sibiu, pentru a destructura un grup infracţional organizat, constituit din 26 de învinuiţi.

19 pesoane au fost reţinute în urma percheziţiilor, iar alte cinci au fost date în consemn la frontieră. În Olt, oamenii legii au efectuat două percheziţii în comuna Dobroteasa, în urma cărora a fost săltat un bărbat din localitate, pe nume Ion Burcă.

Potrivit anchetatorilor, învinuiţii erau specializaţi în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. “În fapt, se reţine că  învinuiţii accesau site-uri specializate în tranzacţii on-line, oferind spre vânzare bunuri pe care în realitate nu le deţineau. De regulă accesul la aceste site-uri se făcea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de înregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare aparţinând acestora”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de părţi vătămate, cetăţeni străini. Cele 19 persoane reţinute în acest caz au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Vâlcea, pentru audieri. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite