Slatina: EXCLUSIV/ Cei doi fraţi ai fetiţei care a murit în incendiul de la Caracal au fost luaţi astăzi în grija DGASPC Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii minorei sunt cercetaţi pentru distrugere şi ucidere din culpă şi riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Tragedia s-a petrecut aseară, pe strada Carpaţi, lângă Cimitirul Eroilor din municipiul Caracal. Potrivit poliţiştilor, Valentina Iliescu, de şapte ani, se afla singură în casă când a izbucnit incendiul. Copila nu s-a putut salva din calea flăcărilor întrucât era imobilizată şi nu se putea deplasa singură. Vecinii au văzut flăcările şi au sunat la 112, iar pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului.„Eram plecat să iau pâine, iar când m-am întors, pompierii erau aici, stingeau focul. Le-am spus că fetiţa e singură în casă, să intre după ea. Soţia şi ceilalţi doi copii erau la o vecină”, a spus Nicolae Iliescu, tatăl minorei moarte. Bărbatul şi familia sa locuiau cu chirie în casa Eleonorei Sterie, din Caracal, vecină cu aceştia.

image

Casa în care se afla minora a ars în întregime

După aproape 20 de minute de acţiune, tatăl fetiţei le-a spus pompierilor că fiica lui este în casă. A fost însă prea târziu pentru a mai putea fi salvată. “Am intrat după ea şi am găsit-o prinsă sub tavanul camerei care s-a prăbuşit. Minora era carbonizată”, a explicat Adrian Vâlcea, de la Detaşamentul de Pompieri Caracal.

image

"Am auzit strigătele vecinilor şi am ieşit repede afară să văd ce s-a întâmplat. Flăcările erau cât acasa, ardea totul", a spus Eleonora Sterie.

DGASPC a intrat pe fir

În această dimineaţă, imediat după ce au aflat de tragedia care a avut loc aseară la Caracal, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au mers la faţa locului. Aceştia i-au luat în grijă pe cei doi fraţi ai fetiţei moarte, întrucât părinţii lor, ambii cu handicap, nu se pot ocupa de creşterea lor. “S-a demarat o anchetă, iar în urma verificărilor făcute la faţa locului doi minori, fraţi cu fetiţa care decedat în incendiu, au fost luaţi în grija Direcţiei. S-a stabilit că părinţii lor le-au pus în pericol viaţa. Cel mai probabil, aceştia vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti, întrucât în grija Direcţiei mai avem încă doi copii ai acestei familii, care au fost luaţi mai de mult”, a explicat Emil Moţ, directorul DGASPC Olt.  

image

Poliţiştii au început o anchetă

Cazul a fost preluat de poliţiştii din Caracal, care au demarat o anchetă. Oamenii legii urmează să stabilescă dacă părinţii fetiţei sunt vinovaţi de moartea acesteia. “Incendiul a distrus în totalitate casa construită din paiantă, prejudiciul cauzat fiind de 25.000 lei. Se efectuează cercetări pentru distrugere şi ucidere din culpă”, a declarat comisarul Claudia Radu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Nicolae Iliescu, dar şi soţia sa, riscă ani grei de închisoare.
Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la jarul căzut din sobă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite