Slatina: Tudor Manicea - Ziua este profesor, iar noaptea ospătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Manicea
Tudor Manicea

Are două meserii pe care le iubeşte la fel de mult. Îi place să ţină orele de sport, dar nu ar renunţa pentru nimic la slujba de ospătar.

Pe când era student, din dorinţa de a-şi câştiga propriii bani, s-a angajat ca ospătar la un restaurant din Craiova. I-a plăcut foarte mult această meserie şi, într-un timp foarte scurt, a învăţat cum trebuie să-şi servească ireproşabil clienţii. Chiar dacă sportul rămâne pasiunea vieţii lui şi a absolvit şi o facultate de profil, Tudor nu poate renunţa la meseria de ospătar.

„În studenţie m-am angajat ca ospătar la un restaurant pentru a-mi câştiga banii mei singur. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez ca ospătar, iar după terminarea facultăţii am decis să mă specializez. Este o meserie plăcută, curată, în care trebuie să zâmbeşti şi să fii prezentabil tot timpul“, a spus Tudor.

O experienţă din care a învăţat

Practică în paralel meseria de ospătar şi cea de profesor de sport. Este o experienţă din care Tudor spune că are de învăţat foarte multe şi care l-a ambiţionat şi mai mult.

„Anul trecut am lucrat ca profesor de sport suplinitor la o şcoală. Mi-a plăcut foarte mult să fac ore de sport cu copiii din acea şcoală. După terminarea programului, mergeam la Slatina şi schimbam ţinuta de profesor cu cea de ospătar. Chiar dacă trebuia să alerg în două părţi, nu mi s-a părut deloc greu, pentru că mi-au plăcut foarte mult ambele profesii. Acum lucrez ca ospătar la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Slatina şi îmi place mult ceea ce fac“, ne-a povestit tânărul.

Mereu cu zâmbetul pe buze

Din dorinţa de a avea un trai cât mai decent şi de a reuşi în viaţă, Tudor munceşte foarte mult şi speră ca într-o bună zi să-şi îndeplinească visul de a avea propria locuinţă.

„Pe viitor aş vrea să mă titularizez. Deşi este cam greu să trăieşti dintr-un salariu de profesor, îmi place foarte mult să predau“, a spus ospătarul.
Tudor îşi primeşte toţi clienţii cu zâmbetul pe buze şi este atent cu toată lumea. Reuşeşte întotdeauna să se facă plăcut chiar şi de către cei mai pretenţioşi şi spune că în meseria de ospătar cheia succesului stă în comunicarea cu clienţii şi în seriozitate. Încearcă să fie un profesionist în această meserie, iar toţi clienţii pleacă încântaţi de calitatea serviciilor oferite.

Vrea mereu să îi surprindă, să îi convingă să încerce preparate noi şi să se bucure de clipele petrecute în restaurant. „Este o meserie în care contează foarte mult comunicarea, seriozitatea şi modul în care te prezinţi în faţa clienţilor. De asemenea este important să ştii din ce sunt preparate mâncărurile pe care le serveşti, pentru a le putea oferi clienţilor o mâncare pe gustul lor“, ne-a explicat Tudor.

ce-i place
„Oamenii deschişi şi cei care sunt foarte comunicativi. Îmi plac oamenii sinceri şi cei care sunt alături de tine atunci când ai nevoie de ajutor. Îmi place oraşul în care trăiesc pentru că în ultima vreme a devenit foarte modern şi îngrijit.“

ce nu-i place
„Persoanele care uită de toată lumea pentru a-şi atinge scopul. Nu îmi plac oamenii prefăcuţi, care îţi spun în faţă ceva, iar pe la spate vorbesc altceva. Nu suport mizeria, lipsa de cultură şi civilizaţie.“

întrebări şi răspunsuri
Cum trebuie să te porţi cu clienţii în situaţiile mai delicate?
T.M.: Chiar şi în cazul celor mai recalcitranţi clienţi, întotdeauna trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să le vorbeşti politicos. Nimic nu este greu dacă îţi place ceea ce faci.
Cum îţi petreci timpul liber?
T.M.: Am fost jucător legitimat în echipa comunei Osica de Sus. Îmi place sportul, în special fotbalul. De fiecare dată când am timp, mă uit la meciurile de fotbal, ascult muzică şi stau pe internet.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite