Slatina: Trei traficanţi de persoane au fost săltaţi de poliţiştii de la Crimă Organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi din judeţul Olt sunt suspectaţi că au racolat peste 30 de persoane pe care le-au exploatat prin prestarea unor activităţi în Portugalia.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Olt au descins astăzi la trei locuinţe de pe raza comunelor Osica de Sus şi Şopârliţa. Oamenii legii i-au reţinut pentru 24 de ore R. C., de 26 ani, din comuna Şopîrliţa, B. M., de 45 ani, şi B. I., de 18 ani, ambii din comuna Osica de Sus, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

„Aceştia sunt bănuiţi că în perioada 2010 – februarie 2011 au racolat peste 30 de persoane din judeţul Olt, pe care, prin promisiunea oferirii unui loc de muncă în agricultură în străinătate, pe bază de contract de muncă încheiat pentru o perioadă de 3 luni, cazare asigurată şi costuri de transport achitate în avans, din salariile ce urmau a fi plătite (30 de euro pe zi), i-au transportat în Portugalia. Aici, i-au deposedat, prin violenţă, de documentele de identitate şi călătorie (cărţi de identitate şi paşapoarte), i-au obligat să muncească fără a le întocmi contracte legale de muncă, la cules de măsline, diferite perioade de timp. Toţi banii erau încasaţi de doi dintre suspecţi”, a explicat comisarul-şef Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea definitivării cercetărilor: un laptop, un pistol cu bile, cal. 9 mm, înscrisuri cu diferite tranzacţii financiare şi mai multe bijuterii din material galben. Potrivit anchetatorilor, R. C. şi B. M. urmează a fi prezentaţi Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

La descinderi au participat şi poliţişti de la Serviciului de Intervenţie Rapidă, dar şi jandarmi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite