Slatina: Tratament de mântuială pentru virusul ucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Buţan vrea să afle cine este vinovat pentru moartea soţiei sale. foto: Florin Ardelean
Ion Buţan vrea să afle cine este vinovat pentru moartea soţiei sale. foto: Florin Ardelean

O tânără de 19 ani a pierdut cele mai dragi fiinţe din viaţa sa: mama şi iubitul, ambii ucişi de gripa nouă. Familia devastată acuză personalul Spitalului Municipal din Caracal de neprofesionalism.

Cu ochii în lacrimi, Geanina Buţan şi-a condus ieri mama pe ultimul drum. „Am pierdut cele mai dragi persoane din viaţa mea. Nu-mi vine să cred, şi totul atât de repede. Trebuie  să mă liniştesc...“, a spus fata la înmormântarea care a avut loc în comuna Studina, Olt.
Ion, Verginica şi Geanina Buţan formau o familie fericită până acum două săptămâni. Cu câteva zile înainte de Crăciun, cei trei au contractat o răceală. „Am fost imediat la doctorul de familie care ne-a prescris câteva medicamente: Nurofen forte şi încă unul, ce se mai dă pentru răceală. Eu am luat şi nişte Polidin pe lângă medicamentele care ni le-a recomandat doctorul, ca să fiu sigur că îmi trece“, povesteşte Ion Buţan, de 46 de ani, tatăl tinerei.
La câteva zile, imediat după Crăciun, starea tinerei şi a mamei sale, Verginica, s-au înrăutăţit. Văzând că soţia şi fiica sa nu se simt bine, bărbatul a chemat urgent Ambulanţa, femeile fiind transportate de urgenţă la spitalul din Caracal. În acelaşi timp, iubitul Geaninei, Adrian Tăbârcă, de 21 de ani, ajungea la spital cu simptome de răceală.

Acuză cadrele medicale că nu au ştiut să facă analizele

Ion Buţan susţine că personalul de la Spitalul din Caracal i-a administrat soţiei sale doar glucoză şi clorură de sodiu, fără a-i face alt tratament. „I-au pus o perfuzie cu glucoză. Atât. Abia a doua zi a venit un doctor şi a consultat-o“, susţine acesta.
Rezultatele testelor au demonstrat că iubitul fetei era infectat cu virusul A(H1N1). Surprinzător, analizele Verginicăi Buţan, efectuate imediat după internare de personalul Spitalului din Caracal, nu indicau faptul că aceasta ar suferi de aceeaşi boală. Abia al doilea rând de analize avea să scoată la iveală faptul că femeia era infectată cu virusul A (H1N1).
„După o zi au trimis-o şi pe soţia mea la Slatina. Au urcat-o într-o Ambulanţă unde nici măcar nu era asistentă. Nici perfuzia nu i-au aşezat-o cum trebuie“, povesteşte bărbatul.
„Am încredere în personalul spitalului pe care îl conduc. Sunt oameni cu experienţă, care sigur şi-au făcut datoria. Toate analizele pentru A (H1N1) se fac la Bucureşti şi depind de buna organizare a Serviciului de Ambulanţă“, a declarat doctor Radu Liviu, directorul medical al spitalului municipal din Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite