Slatina: Tot mai bine e la stat. Candidat la titularizare: „Am un salariu bun şi nici debutanţii în învăţământ nu se pot plânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerile salariale şi disponibilizările din educaţie nu-i sperie pe dascălii olteni care au susţinut examenul de titularizare. Oamenii ar face orice pentru a obţine un post la stat.

CITEŞTE ŞI:

Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare

Căldură mare, emoţii şi înghesuială. Aşa se poate descrie în câteva cuvinte atmosfera de la examenul de titularizare care se susţine astăzi în două centre din Slatina. „Sunt înscrişi aproximativ 1.400 de candidaţi, şi 77 de posturi au fost scoase la concurs. Examenul s-a susţinut la Colegiul Tehnic Metalurgic cu subcomisie la Şcoala Nr. 3 şi la Colegiul Naţional Radu Greceanu cu subcomisie la Şcoala Ştefan Protopopescu“, a spus prof Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.

„Sunt educatoare şi sunt mulţumită”

Reducerile salariale şi disponibilizările care se anunţă în învăţământ nu-i sperie pe candidaţii olteni. Sorina Milea are 35 de ani şi lucrează de 14 ani în sistem. Cu un salariu de 1.300 de lei, spune că este mulţumită de locul de muncă şi nu vrea să plece de la catedră. „Mie îmi place foarte mult ceea ce fac. Sunt educatoare şi sunt mulţumită că pot să-i ajut şi pe copiii altor oameni dar şi pe ai mei. Am un salariu bun şi nici debutanţii care nu au decât liceul nu se pot plânge“, a spus femeia din Scorniceşti. Şi Valerica Predescu se zbate de câţiva ani să se titularizeze. Aude zi de zi vorbindu-se despre problemele din educaţie dar nu s-a gândit deocamdată să-şi caute un alt loc de muncă. „Îmi place foarte mult meseria mea, ador să lucrez cu copiii. Deocamdată este binişor, nu sunt salariile foarte mari, dar nici într-un alt domeniu de activitate nu este totul lapte şi miere“, spune educatoarea de 40 de ani.

14 posturi în Slatina

Examenul de titularizare din acest an nu le dă mari speranţe candidaţilor. 1.400 de cadre didactice se luptă pentru a ocupa unul dintre cele 77 de posturi titularizabile scoase la concurs.
Anul trecut au fost disponibile peste 200 de posturi şi s-au înscris aproape 1.900 de candidaţi. Şanse mai mari vor avea candidaţii care vor să se titularizeze ca învăţător-educator, sau ca profesor de limba franceză sau limba română, la fiecare dinre aceste discipline fiind scoase la concurs de ISJ Olt câte 8 posturi. Sunt şi ghinionişti însă, pentru că sunt discipline precum biologia unde nu a fost scos niciun post la concurs.
Din totalul de 77 de posturi titularizabile, în Slatina sunt numai 14.

Unde se corectează lucrările candidaţilor olteni


Lucrările candidaţilor din judeţul Olt vor pleca în această după-amiază către Iaşi, Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Timişoara, acolo unde vor fi corectate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite