Slatina: Topul bugetarilor şpăgari din Olt, în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi inspectori de la Finanţe şi o doctoriţă au fost prinşi de poliţişti şi procurori în timp ce luau mită. Cazurile celor trei se află şi acum pe rolul instanţelor de judecată, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă ani grei de închisoare.

Anul care tocmai se încheie a adus numai veşti proaste pentru bugetari. Cu salariile micşorate şi cu sporurile tăiate, unii dintre ei nu au rezistat tentaţiei de a lua şpagă. Este şi cazul doctoriţei Liliana Berca, medic expert în cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt. Femeia a fost prinsă în luna octombrie în timp ce lua mită 500 de lei de la o persoană pentru a aviza favorabil un dosar de revizuire în vederea acordării ajutorului social pentru un copil cu dizabilităţi. Berca a ajuns după gratii, fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După aproape o lună de arest preventiv, magistraţii Curţii de Apel Craiova au pus-o în libertate.

Doctoriţa Liliana Berca

Liliana Berca

La fel au procedat şi doi inspectori de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Olt. Primul dintre ei, Sorin Popescu, de 45 de ani, din Caracal, a încasat în perioada aprilie –iulie 40.000 de lei de la nouă agenţi economici din localitate, bani pe care, în loc să-i predea la casierie, i-a băgat în buzunar.

Exemplu de la un poliţist

Marian Arsene, din Slatina, angajat tot în cadrul DGFP Olt a fost prins luând mită în luna octombrie. “Asupra bărbatului au fost găsiţi 5.000 de lei, bani pe care îi primise de la o persoană sub pretextul că o va scăpa de plata unor impozite", a spus procurorul Eugen Iacobescu. În faţa oamenilor legii, inspectorul a pretins că este nevinovat şi că avea de gând să predea poliţiei cei 5.000 de lei. Toţi cei trei  bugetari sunt judecaţi acum în stare de libertate. În timp ce colegii lui de la stat primeau mită, şeful Poliţiei Piatra Olt, Emil Avram, le-a dat un exemplu tuturor. Poliţistul a refuzat mita unui şofer pe care îl prinsese cu nereguli în trafic şi l-a denunţat ofiţerilor de la Anticorupţie.

Emil Avram a refuzat şpaga şi l-a denunţat pe cel care voia să-l mituiască

Emil Avram

Ultimul caz de luare de mită din acest an este cel al lui Ovidiu Florin Dumitru, fostul expert în cadrul Tribunalului Olt. “Acesta s-a dat drept procuror şi a pretins sume de bani unui craiovean căruia i-a promis că îl va ajuta să promoveze examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii”, se arată într-un comunicat al DNA. Bărbatul a fost arestat pentru trafic de influenţă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite